Kartum ble spilleklar for Brann 1. august, etter overgangen fra Kristiansund BK. Søndag fikk han debuten borte mot HamKam.

Der brukte han bare drøyt 20 minutter på score sitt første for bergensklubben.

– Det betyr alt. Det er en drømmedebut egentlig. Jeg blir stolt, sier Kartum til TV 2.

DRØMMEDEBUT: Sander Kartum, her fra da han ble presentert på for Brann-publikummet på Stadion 30. juli. Foto: Bjørnar Morønning / NTB

Etter kampen kunne Kartum feire seieren med et fullsatt bortefelt på Briskeby. Det var på forhånd meldt om over 700 Brann-supportere på kamp.

– Se det er full bortetribune. Det er sterkt oppmøte og veldig artig, sier han.

Han sier seg svært fornøyd med debuten.

– Det er godt å komme skikkelig i gang og levere en god kamp. Jeg får mye tid og rom i dag. Det kler meg godt, sier Kartum.

Nysigneringens scoring kom etter at Bård Finne først løsnet skudd. HamKam-keeper Marcus Sandberg reddet, men returen endte hos Kartum som satte ballen via Sandberg og opp i nettaket.

Dermed ledet Brann 1–0, men gjestene hadde så vidt startet.

Under et minutt senere var det en nesten en identisk situasjon. Nok et skudd fra Bård Finne traff Sandberg som ikke klarte å få kontroll på ballen. Denne gangen var det Niklas Castro som sto klar for å skyte inn returen. Målet ble sjekket av VAR for offside, men ble godkjent etter kort tid.

DOBLET: Nikas Castro (t.v.) satte inn 2–0 for Brann. Foto: Geir Olsen / NTB

Samtidig som HamKam tapte mot Brann, tok Sandefjord en overraskende seier over Sarpsborg. Dermed overtok Sandefjord den trygge posisjonen og dyttet HamKam ned på kvalikplass.

– Det blir en kamp om å overleve, men vi skal gi alt vi har. Det er fortsatt tidlig og lenge igjen av sesongen, sier HamKam-kaptein Fredrik Sjølstad til TV 2 etter kampen.