Hver dag gir Aftenposten deg TV-tipset, et kort tilbakeblikk til en historisk hendelse og et nytt eller gammelt sitat fra sportens verden.

Torsdag 9. september:

TV-tipset: Det er klart for siste dag av Diamond League-finalen i sveitsiske Zürich. Gullguttene Jakob Ingebrigtsen løper 1500 meter og Karsten Warholm er tilbake på 400 meter hekk. Ingebrigtsen droppet 5000 meteren onsdag, og valgte å satse på distansen hvor han tok OL-gull i Tokyo. 32 diamanttrofeer skal deles ut i alle grenene.

Starter kl. 19.00 på NRK Sport

9. september 1970: Tidligere håndballspiller Kristian Kjelling blir født. I sin karriere har han spilt 147 kamper og scoret 568 mål for det norske landslaget. I tillegg har han spilt på øverste nivå i både Spania og Danmark. I dag trener han Drammen HK og har også vært ekspertkommentator for TV3 under VM og EM de siste årene.

«Norge skal spille VM-finale mot Frankrike. Ta ordene i munnen, rull dem rundt som om det var en god Bordeaux og spytt ikke ut. Svelg det og la det være der for resten av livet.»

TV2s håndballkommentator Harald Bredeli sa dette da herrelandslaget i håndball tok seg til VM-finalen i 2017, etter en dramatisk kamp mot Kroatia. Selv har han uttalt at han fikk blackout og husker ingenting fra den nervepirrende semifinalen.

Da klokken viste 60 minutter, var stillingen 22–22. Dommeren hadde blåst straffe til Kroatia. Mørkere kunne det ikke se ut for det norske laget. Da mesterskapsdebutant Torbjørn Bergerud likevel reddet skuddet fra femmeteren, gikk Harald Bredeli og Bent Svele av skaftet. Norge fikk en sjanse til.

Ekstraomgangene kom i gang og Norge hadde tomålsledelse da det kun var ett minutt igjen. Kroatia bommet på mål, og da var det gjort. Bjarte Myrhol hamret inn et mål til for Norge. VM-finale mot Frankrike var et faktum. Norge tapte finalen.