Erik Valnes tok seg til nok en finale i sprint i sveitsiske Goms lørdag. Dette var hans tiende finale på de siste elleve verdenscup-sprintene — og han viste nok en gang sin stabilitet.

Imidlertid ble det litt som det ofte blir med Valnes når det er skøyteski under beina. Valnes ble nummer fem. Johannes Høsflot Klæbo vant foran franske Lucas Chanavat og Håvard Solås Taugbøl.

Var grei med lagkameraten

– Det er litt slik finalene mine i skøyting har vært bestandig, hvert fall de siste årene. Chanavat, Johannes, Håvard — de er startraske og kommer kjappere ut. Nå følte jeg at jeg var på tur til å kjempe meg inn i det og det var min sjanse. Jeg kunne vært nummer fire på toppen, men Håvard var på «innneren». Man vil ikke være jævlig med en lagkamerat. Hadde det vært en svenske, så skulle han fått en liten albue, humret Valnes i intervjuet med rettighetshaver Viaplay/TV3.

– I stedet ble jeg nummer fem på toppen, og jeg hadde brukt mye krefter. Jeg hadde ingenting å utfordre med i sistebakken. Det ble litt stopp på toppen også var jeg stiv, og det var for langt frem, fortsatte han.

Gjennom hele dagen viste det seg at det var lurt å være plassert langt frem på løypas høyeste punkt før nedkjøringen derfra.

Valnes leder fortsatt sprintcupen sammenlagt etter lørdagens 5.plass.

Med lørdagens 5.plass er helga over for Valnes. Han er nemlig ikke tatt ut til søndagens 20 kilometer i skøyting — til tross for at 27-åringen fra Sørreisa er nummer to i den totale verdenscupen, og per nå den nærmeste utfordreren til sammenlagtleder Harald Østberg Amundsen.

På spørsmål fra rettighetshaveren om han gjerne skulle gått søndag, svarte han slik:

– Det skulle jeg gjerne. Vi får se, plutselig er det noen som får seg en skade på hotellet i kveld, spøkte Valnes, og fortsatte:

– Jeg skal gå rundt på hotellet i kveld og se etter svakhetstegn, gliste han.

– Sier litt om bredden

Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug mener det sier alt om den enorme konkurransen i det norske laget, når en løper som Valnes utelates til søndagens distanse.

– Det sier litt om bredden vi har i Norge, når Erik Valnes som er nummer to i verdenscupen, ikke får gå den distansen. Jeg skjønner at han er skuffet, men det er ikke så enkelt å si hvem som ikke skulle gått av de som er tatt ut. Ledelsen har et skikkelig luksusproblem. Valnes kommer til å få muligheter på alle distanserenn i Canada vil jeg tro, og ut sesongen. De som går søndag har gjort seg fortjent til det gjennom å gå bedre på distanserenn i skøyting tidligere i år, mener Dyrhaug.

Neste helg er det ikke verdenscup på programmet. Helga etter venter fire renn i Canmore i Canada: En skøytesprint, en klassisksprint, en 20 kilometer klassisk fellesstart og en 10-kilometer i skøyting.