Det forteller Rosenborg-treneren selv til klubbens YouTube-kanal. Dramatikken oppsto da Hareide – kjørende i egen bil fra Molde – kom over en bakketopp og så en trailer i bunnen av bakken stå på tvers av veien og spinne med hjulene.

– Jeg hadde to valg: Krasje med traileren eller kjøre i grøften. Måtte finne den mest behagelige måten å kjøre ut på. Heldigvis var det en del snø. Så kom det masse folk, selvfølgelig, masse Rosenborg-supportere, og heiv bilen på veien igjen, sier Rosenborg-treneren.

En av samaritanerne i snøen påpekte ifølge en munter Hareide at «Nå har Rosenborg vært i grøfta, nå må vi få deg på veien igjen».

– De var hjelpsomme, bilen var uskadet, så tusen takk til dem. Jeg kunne kjøre videre. Det var bare snø, heldigvis. Jeg var heldig, innrømmer Hareide under videointervjuet.

– Jeg tråkket på bremsene, det ble kjelke ut av bilen og hadde ikke styring i det hele tatt. Prøvde å passere, men var ikke plass ved enden av vogntoget, da måtte jeg rundt og rett i grøften, utdyper han.

Rett bak kom også spillerbussen på vei til oppholdet på Frøya, en del av «hardkjøret» han tidligere varslet for Rosenborg-spillerne. Der inngår også en treningskamp mot Obosliga-laget Ranheim.

I BILDRAMA: Åge Hareide fotografert ved bilen under et VG-intervju i april i fjor. Foto: Bjørn S. Delebekk