– Det føles som en seier for meg at jeg har beste prologtid og blir nummer fire i dette selskapet. Jeg har nok ikke gått fortere på ski noen gang enn det jeg gjorde i dag, sa Mari Støen Gussiås.

Det uttalte Molde-jenta etter at hun på nytt hadde bevist at norsk langrennssport etter all sannsynlighet har en fremtidig storsprinter i henne.

Gode egenskaper

Støen Gussiås har mange av de egenskapene man er nødt til å ha for å hevde seg internasjonalt. Spesielt i skøyting hvor hun fortsatt er en god del bedre enn i klassisk. Men 21-åringen har også hevet seg mye i den stilarten i det siste.

Mari imponerte da hun under svært så vinterlige forhold slo flere World Cup-løpere i norgescuprennet i Meråker.

Fikk gode svar

Kari Vikhagen Gjeitnes, Mari Eide, Marthe Kristoffersen, Barbro Kvåle og andre sterke navn var blant de som måtte se seg slått av det lokale stortalentet på prologen. Støen Gussiås holdt også stor fart i de påfølgende heatene. I finalen var det tre som var raskere enn henne.

– Jeg føler at jeg har vunnet noe i dag selv om jeg er den første som havner utenfor seierspallen. Det mest gledelige i dag er å få de svarene som jeg gjør ettersom det ikke er mange dagene til jeg reiser til U 23-VM. På torsdag setter jeg kursen for Romania og neste mandag skal jeg i aksjon der. Jeg gleder meg veldig til å konkurrere der, sier en offensiv Mari til Romsdal Budstikke.