TUIL-Fløya 6–0 (1–0)

TUIL og Fløya møttes til et skikkelig lokaloppgjør på TUIL Arena onsdag kveld. Fløya holdt liv i det lille håpet om fortsatt andredivisjonsspillet med sin seier over Brattvåg søndag, mens TUIL nok må innse at muligheten til opprykk er minimal etter at ikke maktet å slå Hødd på hjemmebane.

Fløya har gitt TUIL en del trøbbel de siste årene, og slo ut Dalingan fra cupen tidligere i sesongen. I oppgjøret i serien på Fløya Arena ledet også grønntrøyene fram til overtiden.

TUIL festet grepet fra start, men maktet ikke skape de store sjansene før Håvard Lysvoll sendte hjemmelaget i ledelsen etter forarbeid fra Sigurd Grønli og Steffen Skogvang Pedersen.

Fløya trodde de hadde utlignet like etterpå på et flott langskudd fra Tobias Lind, men scoringen ble annulert på grunn av en offside i feltet. TUIL hadde mest ball, og Vegard Lysvoll var nær ved å doble ledelsen, men Fløya avsluttet omgangen sterkt og var nær utligning på overtid på en heading av Abdikani Abdi.

Bortelaget var også bra med på notene de første ti minuttene etter hvilen, men i stedet for utligning var det hjemmelaget som doblet ledelsen. Målscorer var unggutten Einar Hauglann Ness, med sin første scoring for TUILs A-lag. Halvveis ut i omgangen skulle TUIL punktere kampen. Håvard Lysvoll satt inn sin andre scoring i kampen med et flott skudd i lengste hjørne.

Like etterpå satt innbytter Andreas Løvland inn 4–0 etter et håpløst innkast fra Trygve Kristoffersen.. Og nå raknet det for Fløya. Kun to minutter senere satt Vegard Lysvoll inn 5–0, og TUIL skulle virkelig få sin revansje for cup-exiten tidligere i sesongen.

Innbytter Nicolai Lind-Olsen avsluttet scoringsballet da han satt inn 6–0, også han med sin første scoring for A-laget.

Fløyas neste kamp er hjemme mot Bærum kommende helg. TUIL møter Asker på bortebane.

Marcus Ellingsen Andersen 5

Seks baklengs, uten at Andersen kan lastes i særlig grad for noen av dem. Noen kvalifiserte redninger, spesielt fra Håvard Lysvoll åtte minutter før pause. Får i hvert fall nok å gjøre i Fløya-målet keeperen som er utlånt fra Glimt.

Øyvind Sandnes Olsen 4

Kanskje den beste i Fløya-forsvaret, uten at det er noen stor trøst når man slipper inn seks mål. Fløya har nå sluppet inn 58 mål, klart flest i divisjonen.

Mads Aimar Bakkeby 3

Nær ved å redusere til 3–1 tjue minutter før slutt. Lar ballen gå forbi seg og Lind Olsen kunne enkelt sette inn 6–0.

Storm Espolin Andersen 3

Slet i likhet med resten av Fløya-forsvaret med de kjappe kombinasjonene til Grønli, Lyavoll og resten av TUILs offesive spillere. Heller ikke flink nok til å ta ut spillere i boks.

Trygve Kristoffersen 3

Spesiell kamp for Kristofferen mot klubben han er utlånt fra. Fikk en ganske god mulighet til utligne seks minutter ut i andre omgang, men avslutningen gikk rett på keeper. Serverte Grønli på 4–0 med et håpløst innkast.

Tobias Schjetne 4

Fløya-kapteinen var en av de bedre for Fløya i det som ble en blytung kamp for grønntrøyene.

Tobias Lind 3

Trodde han hadde utlignet til 1–1 med et flott skudd fra distanse, men målet ble annulert for det som så ut som en litt tvilsom offside. Ellers lite synlig.

Abdikani Mohammed Abdi 4

Hadde en strålende kamp mot TUIL tidligere i sesongen. På langt nær like framtredende her. En del slurv i pasningsspillet, men også flere fine detaljer. Som vanlig god i presspillet, og skaffet noen frispark i bra posisjon. Nær scoring på en heading like før pause. En av få som klarte å skape litt offensivt for grønntrøyene.

Tom-Erik Bang Kristiansen 4

Er naturlig nok ikke helt tilbake på gammelt nivå etter comebacket. Ut i pausen.

Mikkel Boge Olsnes Aarseth 3

Ganske usynlig de første tjuefem, så tok Aarseth litt mer tak på midtbanen. Jobbet og slet også i andre omgang, men særlig siste halvdel av omgangen ble Fløya tidvis totalt overspilt på midtbanen.

Scott Fitzgerald 4

Tomålsscoreren fra seieren sist løp i offisde en del i starten av kampen. Brukbart forsøk på frispark i det 27.minutt. Fikk en nymulighet på frispark fra meget god posisjon med ti minutter igjen, men avsluttet svakt i muren. Uhyre nær ved å pynte på resultatet med en vakker scoring, men traff tverliggeren.

Jørgen Falck 4

Inn på venstresiden for Bang Kristiansne i pausen. Grei kontroll defensivt alle den tid TUIL angrep mest på motsatt side. Ellers utmerket ikke Falck seg i særlig grad.