KFUM Oslo ligger på en sensasjonell opprykksplass til Eliteserien med syv poeng til nærmeste konkurrent i 1. divisjon. Det er fire kamper igjen av sesongen.

Det er stor sannsynlighet for at «Kåffa» spiller i Eliteserien neste år. Oslo-klubbens fotballspillere tjener drøyt 18.000 kroner i måneden. Driftsbudsjettet er på rundt 12,5 millioner. Til sammenligning er årsbudsjettet til hele Rosenborg-konsernet på drøyt 240 millioner kroner.

Heller ikke hjemmebanen KFUM Arena holder eliteserienivå. På grunn av manglende flomlys må KFUM eksempelvis spille sin siste hjemmekamp denne sesongen på Vålerengas bane, Intility Arena.

Men den er ikke aktuell som fast hjemmebane om opprykket går i boks.

– Svaret er nei. Sånn som det ser ut i dag, er ikke det mulig, sier «Kåffas» daglige leder Thor-Erik Stenberg til VG.

Vålerengas første- og annetlag på herre- og kvinnesiden bruker anlegget. Sistnevntes førstelag kan i tillegg havne i en europacup, som skaper uforutsigbare kampdatoer.

OPPTATT I: Vålerenga har fire seniorlag som benytter seg av Intility Arena. Her vannes banen etter semifinalen mot Bodø/Glimt i cupen. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Nasjonalarenaen Ullevaal stadion har heller ikke plass.

– Det er ikke kapasitet til å kombinere begge landslagenes kamper og treninger med eliteseriekamper. I 2024 er Ullevaal stadion i tillegg stengt for all aktivitet i 12 uker på sommeren i forbindelse med total baneoppgradering, sier daglig leder i Ullevaal Stadion Erik Forgaard.

Da står KFUM igjen med Bislett som hovedstadens siste arena som er godkjent for eliteseriespill.

Men her er Lyn allerede leietager. I tillegg gjør konserter og friidrettsstevnet Bislett Games det trøblete å leie arenaen.

OPPTATT II: Norges løpestjerne Jakob Ingebrigtsen med statsminister Jonas Gahr Støre på Bislett. I midten NRK-reporter Ida Nysæter Rasch. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Trolig må KFUM prøve å finne en løsning på sin per nå ukvalifiserte hjemmebane på Ekebergsletta.

Men klubben må også vente på at Oslo får på plass et nytt byråd etter kommunevalget i høst.

– Vi trenger hjelp av Oslo kommune å få løst dette på en god måte, og det mener vi KFUM og et eliteserielag i Oslo fortjener. Det er kompliserende at vi ikke har et nytt byråd ennå. Det er derfor jeg ikke klarer å være mer konkret, sier daglig leder Stenberg.

SKOGSTUR: KFUM Arena ligger i skogkanten på Ekeberg i Oslo. Foto: Jostein Magnussen / VG

– Oslo kommune eier et anlegg som tilfredsstiller krav til spill i Eliteserien, det er Bislett. Dersom det er aktuelt for KFUM å gå i dialog med Bymiljøetaten om dette, vil vi være åpne for å diskutere dette alternativet, opplyser byrådet i en e-post til VG.

Thor-Erik Stenberg svarer slik på om baner utenfor Oslo, som Nadderud (Stabæk), Consto Arena (Mjøndalen) og Marienlyst (Strømsgodset) er alternativer.

– Aner ikke, er ikke vurdert. Har ikke rykket opp ennå, melder han.

Klubben er garantert Eliteserien neste år med to seirer på de fire siste rundene.