– Jeg blir litt ekstra glad i dag, men jeg må bare si unnskyld til de der hjemme, siden det blir litt kjedelig. Men jeg har aldri hatt en slik sesong før, så jeg må bare være glad, lykkelig og kjempetakknemlig, sier Eckhoff til SVT etter sprintseieren i Nove Mesto.

Med en fantastisk sisterunde smadret hun Denise Hermann og Dorothea Wierer, og gikk inn til sin sjette sprintseier på rad. Det har ingen kvinner gjort før henne i historien.

– Det er helt enormt det hun gjør. Det er en helt egen verden, konkluderte NRK-ekspert Ola Lunde etter målgang.

Seieren blir også Eckhoffs 11. denne sesongen. Med det tangerte hun Tora Bergers 11 verdenscupseire i en sesong fra 2013, som er nest beste prestasjon gjennom tidene. Man må helt tilbake til 2000/2001-sesongen - 20 år altså - for å finne noen bedre. Da vant Magdalena Forsberg 14 (!) på en sesong.

– Jeg har ikke tenkt så mye på det, men er veldig glad for at jeg klarer å gode skirenn. I år er jeg skikkelig gira på å avslutte sesongen med stil, sier Eckhoff.

Eckhoff bommet på tredjeskuddet på siste skyting, men farten i sporet var – nær sagt som vanlig – umulig å slå.

Og ja: Eckhoff gikk med hestehale i tsjekkiske Nove Mesto:

Det var imidlertid noe helt annet enn det som skjedde på standplass som vakte oppmerksomhet rundt sprinten i Nove Mesto.

Like før start falt en lysmast ned midt i løypa i tsjekkiske Nove Mesto og flere oppvarmende løpere måtte hoppe unna for ikke å bli truffet av masta.

– Det er en stor arrangørtabbe, og det kunne gått skikkelig ille. Menneskeliv kunne gått tapt. Hadde personen der vært et sekund senere hadde han fått masta mitt i hodet, kommenterte NRKs Ola Lunde.

Arrangøren legger seg flat etter hendelsen og sier at de skal sjekke ytterliggere.

– Etter sterk vind i dag tidlig ble mastene sjekket og de var OK, men det ser ut som snøen smeltet rundt oppsettet og det fikk masta til å flytte på seg, og så falle. Det skal selvsagt ikke skje og heldigvis ble ingen skadet. Nå har vi gjort ytterligere sikkerhetstiltak, skriver IBUs kommunikasjonssjef, Christian Winkler i en e-post til NRK om denne hendelsen: