Den danske midtbanespilleren som kan ble roller både som indreløper og «tier»-rollen, som siden sommeren 2019 har spilt for Fremad Amager på nivå to i Danmark, ble tirsdag TIL-spiller på en kontrakt ut 2024-sesongen.

– Det føles godt. Det er en fet følelse, en spennende følelse. Fra alt jeg har hørt om Tromsø, virker det som et veldig spennende eventyr og noe jeg gleder meg veldig til, sier Felix Vrede Winther til iTromsø.

Han fyller 21 neste uke (18. mai) og har en fortid for det danske U19-landslaget og FC Københavns ungdomsavdeling.

Spilt under «BV»

At TIL nå signere to tidligere FCK-unggutter er ikke tilfeldig. Både Winther og Niklas Vesterlund (21), spilte i flere år i ungdomsavdelingen der Bjørn Vidar «BV» Stenersen var fysisk trener til april i år, før han returnerte til Tromsø og en jobb i TIL og på landslaget.

– Interessen fra Tromsø startet for en ukes tidligere. Jeg hadde en kort samtale med «BV» om det fotballmessige og praktiske, hvordan en uke med treninger ser ut. Jeg fikk høre at TIL hadde pratet med Fremad Amager, og derfra har alt gått bare bra. Jeg kjenner jo «BV» godt fra før, forteller Winther.

Takker klubben

Selv vet ikke 20-åringen når han får komme til Tromsø.

Fortsatt venter han på innreisetillatelse.

– Jeg venter på å få tillatelse å reise inn i landet, jeg vet enda ikke når det blir, så da skal jeg på Fremad Amager sin kamp i morgen (hjemme mot Hvidovre, journ.anm.) å få si ordentlig farvel til lagkameratene og takk for meg. Fremad Amager er et sted jeg har utviklet meg mye og jeg har veldig mye å takke klubben for. De har utviklet meg til å bli god nok til å ta det neste steget.

NY SPILLER: Felix Vrede Winther ser frem til å komme til Tromsø. Her i aksjon for Fremad Amager. Foto: Fremad Amager

Han skal for ordens skyld ikke spille kampen ettersom overgangen nå er i boks.

Nå ser midtbanespilleren som fyller 21 neste uke frem til å spille på det øverste nivået for første gang i sin karriere, noe som ble avgjørende for klubbvalget.

– Å spille på det øverste nivået var noe som tiltalte meg veldig. Det var helt avgjørende at det var et prosjekt jeg har troen på og tror kan passe meg. Jeg tror Tromsø er sted jeg kan fortsette å utvikle meg til å bli enda bedre, sier Winther.

Winther har imidlertid sterke følelser for klubben han forlater.

– Det er vemodig å forlate Amager. Det er en klubb jeg er sinnssykt glad i på et sted jeg har bodd hele livet. Så det blir første gang jeg flytter på meg, sier dansken.

– For du er ekte københavner?

– Ja. Jeg er til og med «amagerkaner». Jeg kommer fra øyen i København, selve klubben er fra, sier den blide dansken.

Inspirert av dansk suksess

Fjorårets seriemester Bodø/Glimt har naturlig nok de fleste dansker fått med seg, der danskene Philip Zinckernagel og Kasper Junker bøttet på med mål og målgivende og var helt avgjørende for det historiske seriegullet.

– Det er helt klart fett å se at så mange dansker har gjort det så bra i Norge. Da tenker du «det kan være med», og da er det bare å ta sjansen. Suksessen de har hatt taler i hvert fall ikke imot. Det er inspirerende å se det de har gjort. Jeg har jo undersøkt mye om Tromsø og den norske ligaen, og vet i alt mye mer enn jeg gjorde for en uke siden, sier midtbanespilleren.

Hans tidligere lagkamerat fra FCKs ungdomsavdeling, stopperen Niklas Vesterlund (21), ble samme dag også klar. Han kommer fra svenske Trelleborg på nivå to.

– Jeg hørte for noen dager siden at han muligens også skulle komme. Da sa jeg til meg selv at det ikke skulle bli avgjørende for mitt valg, men bare en bonus. Og det er virkelig en bonus. For det er en fyr jeg kjenner veldig godt med, har spilt med i FC København i mange år, og ikke minst en god spiller, som jeg respekterer, så det er et kjempepluss, sier Winther.

– Og Tom Høgli som jobber i TIL nå og spilte i FCK, kjenner du kanskje også?

– Jeg tror ikke jeg nådde å trene med han i min tid, men vet han er en superfin fyr, som jeg ser frem til å være omkring, sier Felix Vrede Winther til iTromsø.