Farfar Bengt Kalla (86), som har vært å se på tidligere verdenscuper og mesterskap for å støtte barnebarnet Charlotte Kalla, har gått bort.

Det skjer etter en tragisk ulykke.

– Han falt fra en balkong, sier Per-Erik Kalla til Norrländska Socialdemokraten (NSD).

Han er faren til Charlotte Kalla.

– Jeg er så takknemlig for alt jeg har fått oppleve sammen med farfar, fra start til mål, skriver Charlotte Kalla til Expressen.

TIL STEDE: Her var farfar Bengt og pappa Per-Erik til stede under den svenske cupen i Piteå i 2022, der Kalla avsluttet karrieren. Foto: Anders Hansson/TT / TT Nyhetsbyrån / NTB

Hendelsen skal ha skjedd den 15. august på akuttavdelingen ved helsesenteret i Överkalix. Der skal han ha tilbrakt tid i en kort periode før han skulle flytte til en korttidsbolig i Pajala, skriver NSD videre.

– Jeg kan ikke si mer om hendelsen, annet enn at den har inntruffet og vi har startet en internutredning, sier Thomas Fjellvind, som er sjef i Region Norrbotten til NSD.

Charlotte Kalla beskriver dødsfallet som «svimlende», ettersom farfaren var i god form til tross for sin alder. Han har alltid hatt et aktivt liv.

– Jeg og samboeren var innom og hilste på ham før ulykken, og da hadde han det bra. Vi pratet om at han skulle ta opp gulrøttene og potetene når han kom hjem. Til høsten skulle han være med på elgjakt, fortsetter hun.

TOK BRONSE: Bengt Kalla, Per-Erik Kalla og Lena Kalla i skisporet etter at Charlotte Kalla tok bronse i sitt aller siste løp, 30 kilometer, i den svenske cupen i Piteå i 2022. Foto: Jens Ökvist/TT / TT Nyhetsbyrån / NTB

Pappa Per-Erik Kalla forteller til NSD at familien er i sorg. Farfaren betydde mye for Kallas langrennskarriere.

– Farfar var den som tok meg ut i skisporet og viste meg den verdenen, alltid med et utømmelig engasjement. Han fulgte meg under hele karrieren og var min største supporter, skriver hun videre.

Far Per-Erik Kalla utdyper:

– Farfars innsats hadde en enorm betydning. Det går ikke an å beskrive med ord, skriver Per-Erik Kalla.

Therese Johaug og Charlotte Kalla var ivrige rivaler i skisporet. Se hvordan det gikk da de møttes i rulleskirennet Lysebotn opp: