Oscar Bobb har vært mye involvert for Manchester City den siste uken. Han ble byttet på til pause da City lå under mot Wolverhampton lørdag. Han fikk også 90 minutter mot Newcastle i ligacupen i kampen før.

Denne sesongen har også den hurtige kantspilleren debutert for de lyseblå i Champions League.

– Det er en spiller som er aktuell for elleveren, sier Ståle Solbakken.

– Har du blitt overrasket over det han har levert?

– Jeg vet ikke om jeg er overrasket, men vi hadde håpet at han skulle få noen kamper. Vi så ham litt i pre-season. Da synes jeg han spilte veldig safe. Jeg synes det har vært bedre i de to kampene han har fått nå. Det håper jeg vi får se litt på samlingen, sier landslagssjef Solbakken til VG.

– Han er god i små rom, han er ikke noe klinisk avslutter. Han har bra rykk, men er ikke en som løper fra folk på distanse. Han kan spille i vårt system uansett hvilken formasjon vi velger. Han kan spille som en slags indreløper eller innoverkant, sier Solbakken om Bobb.

– Det har vært tynn suppe i det siste, spøkte U21-trener Jan Peder Jalland om Oscar Bobbs form på samme pressekonferanse.

Forrige samling var Oscar Bobb en del av U21-landslaget, som møtte Latvia og San Marino.

– Det var en fornøyelse å ha ham på forrige samling. Alle har vel sett nok kamper i det siste at vi har fått en bekreftelse på at han presterer godt på verdens beste lag.

Det var en smørblid U21-trener som møtte VG etter pressekonferansen.

– Det er en veldig ung gutt. Jeg er opptatt av at vi lar Oscar være 20 år og at vi kan ha optimisme, tro og positivitet. Men samtidig, forventningene, la oss ha litt balanse. Og så vet vi alle at har en x-faktor, noen styrker, på et veldig høyt nivå som han kan få ut. Jeg har tro på det, sier Jalland til VG.

Oscar Bobb og landslaget møter Kypros og Spania 12. og 15. oktober.

Begge oppgjør er en del av EM-kvalifiseringen, som Norge har en minimal sjanse å kvalifisere seg direkte fra.

Markus Solbakken (23) er ikke med, sønnen til landslagssjefen. Viking-spilleren ble tatt ut for første gang ved forrige landslagssamling. Han har siden signert ny kontrakt med Stavanger-klubben, men nådde altså ikke A-troppen denne gangen.

– Det er ren konkurransesituasjon. Det må han finne seg i, sier Solbakken om sin egen sønn.

Kristian Thorstvedt er tilbake i varmen. Sassuolo-spilleren var ikke med i forrige samling. Genoas Morten Thorsby er også tilbake på landslaget. Emil Breivik og Andreas Hanche-Olsen (langtidsskade) er utelatt.

FAR OG SØNN: Hugo Vetlesen (t.v.) flankert av Markus Solbakken og Ståle Solbakken. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Bodø/Glimt-angriper Amahl Pellegrino (33) er stadig ikke en del av landslaget.

– Det er ren konkurranse. Han er i en vanskelig situasjon om de som er her inne fortsetter å prestere, sier landslagssjefen.

– Jeg synes han er en veldig god fotballspiller, og han er kanskje den beste avslutteren i Eliteserien med sin innsidefot. Men totalen som spiller mener vi at de som er inne har per nå mer å tilføre.

Kjenner du en ung fotballspiller med stjernedrømmer? Det nye magasinet «Fotballstjerner» inneholder kule bilder og masse fakta om de beste spillerne i verden akkurat nå. Magasinet kan kjøpes i vår nettbutikk (gratis frakt!)