I kveld spilles andre NM-runde i håndball. Både Træff og Molde HK går rett inn i denne runden, og lagene møtes i Træffhuset klokka 19.00 i kveld.

1. divisjonslaget MHK er naturlig nok store favoritter, selv om de har flere spillere ute med skade. Træff-trener Emil Holden tror et godt forsvarsspill er en nøkkelfaktor for å få stoppet MHK. Derfor tok han inn en skikkelig forsvarsekspert som hadde en treningsøkt med jentene tidligere i uka.

Tidligere håndballproff og landslagsspiller Stian Vatne har snakket med Træff-jentene om forsvarsspil.

– Jeg tok inn Stian Vatne for å tydeliggjøre en del av forsvarsprinsippene. Det var en veldig fin økt, og jeg syns vi kom styrket ut av den. Jeg tok inn Stian både med tanke på kampen mot Molde, men også med tanke på resten av sesongen. Vi ønsker å kjempe i toppen av 3. divisjon, så da var det fint å få hans ekspertise. Jeg tror ikke vi kunne fått noen fra regionen med bedre kompetanse på forsvarsarbeid enn ham, sier Holden til Rbnett før cupoppgjøret.

– MHK enorme favoritter

Træff-treneren ser for seg en tøff kamp hjemme i Træffhuset mot Molde. Men han tror ikke det er umulig å slå naboklubben.

– Jeg er veldig spent på hvor vi står sammenliknet med et 1. divisjonslag. MHK er enorme favoritter, men alt er mulig, sier Holden.

– Hvor ligger mulighetene for å slå Molde?

– Vi må ”drepe” det Molde er gode på. Det blir viktig å unngå å få lette kontringer imot. De ser jo ut til å være ganske skadeplagede, så om vi har en dag på vårt beste kan det gå. Det er jo bare 2 x 30 minutter med håndball, sier Holden.

Selv om MHK sliter med skader på flere spillere, er han usikker på om dette er et gunstig tidspunkt å møte dem på.

– Det er vel litt både og. Da får noen yngre spillere sjansen, som helt sikkert er veldig sultne på å vise seg fram foran den kommende sesongen. De har ikke den bredeste stallen, men de har likevel gode spillere, sier Holden.

Reaksjoner fra cupoppgjøret får du på Rbnett etter kampen i kveld.