Han leder med over syv minutter til sammenlagtrival Tadej Pogacar etter 20 av 21 etapper.

Etappen søndag er nemlig kun en parademarsj med målgang inne på Champs-Élysées, og det skal skje mye på den 21. etappen for at vi ikke ser Jumbo-Visma-rytteren på toppen av sammenlagtlisten søndag.

På etappen i morgen er norske ryttere som Alexander Kristoff og Søren Wærenskjold outsidere til etappeseieren, men det er Jasper Philipsen som er den store favoritten.

Etter at Pogacar vant sammenlagttittelen i 2020 og 2021, er det Jonas Vingegaard som har vært den fremste rytteren i Tour de France. I fjor vant dansken med en avstand på to minutter og 43 sekunder, mens han i år har tredoblet den avstanden.

Vingegaards avstand til rivalen er på syv minutter og 29 sekunder.

– Dette er det svakeste vi har sett av Jumbo-Visma i årets Tour de France, sa TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd underveis i etappen, og la til at laget bør prise seg lykkelig for at Pogacar røk på en smell på tempoetappen.

Der vant Vingegaard etappen med hele ett minutt og 38 sekunder foran rivalen.

Men lørdag var det Pogacar som vant. Han knuste Vingegaard, tvillingene Adam og Simon Yates samt Felix Gall på oppløpet.

– I dag følte jeg meg endelig som meg selv igjen. Etter mange tunge dager, er jeg superfornøyd, sier UAE-rytteren til arrangøren.

Pogacar jublet vilt etter målgang, og dette var en viktig personlig seier etter mange danske oppturer de siste dagene.

BESTE NORSKE: Tobias Halland Johannessen ble nummer ni lørdag. Foto: STEPHANE MAHE / Reuters / NTB

Uno-X’ Tobias Halland Johannessen var med i gruppen til Pogacar og Vingegaard, som jaktet franske Thibaut Pinot alene i brudd de siste milene av etappen.

Men de to sammenlagtkanonene rykket til da det gjensto de seks siste kilometerne med klatring, og da ble det eneste norske håpet ristet av i fjellene. TV 2s eksperter lot seg uansett imponere av at Halland Johannessen var med i finalen av årets Tour de France.

– Jeg gleder meg til å følge ham videre, sa Dag Otto Lauritzen entusiastisk.

Halland Johannessen endte som nummer ni på etappen – 50 sekunder bak Pogacar. Han er nummer 30 i sammendraget.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP / NTB

Giulio Ciccone sikret klatretrøyen da det gjensto 54 kilometer igjen av den 20. etappen.

– Det er så fortjent. Han har kjempet for hvert poeng i hele Tour de France, sa Hushovd.