– Dette er uvirkelig egentlig. Utrolig stort. Jeg hadde rett og slett ikke sett det komme, sier Kristoffer Zachariassen til Adresseavisen.

Han har vært svært sentral og god for RBK i sesongåpningen, og trener Åge Hareide avslørte etter midtbanespillerens tre mål mot Brann at han hadde snakket med Solbakken om Zachariassen. Likevel kom uttaket som en stor overraskelse.

– Det er noe ekstra landslaget. Det er så mange gode spillere som er der, og kampen om plassene er skikkelig tøff, sier 27-åringen.

Drama inn mot uttaket

Onsdag formiddag ble Rosenborgs toppscorer tatt ut i Ståle Solbakkens tropp til treningskampene mot Luxembourg 2. juni og Hellas 6. juni i Malaga.

Helt inn mot uttaket var det uklart om Solbakken på grunn av karantenereglene kunne ta ut spillere fra Eliteserien. Først en halvtime før uttaket ble presentert, fikk forbundet de nødvendige svarene fra myndighetene. Og da kunne landslagssjefen dra Zachariassens navn opp av hatten.

– Zachariassen er en spiller som scorer mål og er i farlige situasjoner hele tiden, sier Solbakken til VG.

Lurte på om det var kødd

Selv fikk «Doff» beskjeden av en kompis på SMS:

– Jeg fikk en melding fra en kompis som gratulerte meg med uttaket. Og da måtte jeg inn og sjekke om det stemte eller om han køddet med meg. Jeg ble overrasket og sjokket. Jeg er skikkelig glad og ordentlig stolt, sier han.

Siste forsøk

Rosenborgs sisteskanse André Hansen var i utgangspunktet «bankers» i troppen. For hans del handlet det meste om at unntaket fra karantenereglene skulle komme på plass. Når han nå får reise til Spania, handler alt om å erobre plassen som norges nummer en.

- Nå har jeg vært med i mange år, og gjør et ordentlig siste realt forsøk på å ta den keeperplassen på landslaget. Dette er muligheten. Det er begrenset hvor lenge man kan holde på å gi det mulighet, det er andre ting som skjer i livet også, sier Hansen til Adresseavisen.