Blant stjerner som Mark Cavendish, Tadej Pogacar og fjorårets vinner Jonas Vingegaard, finner man de sju Tour de France-debutantene i Uno-X ledet an av veteran Alexander Kristoff.

– Det er veldig stort. Jeg var ikke sikker da jeg signerte for Uno-X at jeg skulle returnere hit. Men det er stort å være del av et norskt lag for første gang i Tour de France. Uansett hvordan det går, kommer jeg til å huske dette godt, sier Alexander Kristoff til arrangøren.

– Først hadde vi gule trøyer og nå har vi et norskt lag. Jeg håper det blir en «boost» i Norge, fortsetter han.

SKRIVER HISTORIE: Uno-X blir første norske lag som stiller til start i Tour de France. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Lørdagens startskudd i Bilbao markerer den 110. utgaven av Tour de France. I tillegg til Kristoff, er Tobias Halland Johannessen, Jonas Abrahamsen, Rasmus Tiller, Søren Wærenskjold, Torstein Træen og danskene Anton Charmig og Jonas Gregaard rytterne som har fått tillit til å starte for det norske laget.

Edvald Boasson Hagen ble presentert sammen med sitt lag TotalEnergies, ledet an av Peter Sagan. Nordmannen har tidligere vunnet tre etapper i touren, og har vært med i rittet 13 ganger tidligere.

I UCI WorldTeam UAE, stiller Vegard Stake Laengen sammen med Tadej Pogacar. Den unge sloveneren vant Tour de France i 2020 og 2021.