– Harald har så selvtillit nå. Han tør ikke å vise det til dere journalister, men jeg vet han er i form. Han bjeffer nå, sier Jenssen til VG.

Etter at Simen Hegstad Krüger og Johannes Høsflot Klæbo mister Tour de Ski, har Amundsen blitt trukket frem som den nye favoritten.

  • Og Amundsen fikk en strålende start med 6. plass på lørdagens sprint i fristil – bak Lucas Chanavat, Jules Chappaz, Ben Ogden, Erik Valnes og Valerio Grond.

  • Mens andre sammenlagtkandidater som Pål Golberg, William Poromaa, Calle Halfvarsson, Martin Løwstrøm Nyenget og Didrik Tønseth allerede er fra 40 til 54 sekunder bak Amundsen i sammendraget.

– Vi kødder veldig mye. Harald er med på den køddingen. Han blir varmere og varmere i trøya. Det er et formtegn, sier Jenssen.

De tilbrakte juleperioden sammen på et hotell i Lavazé, en svært liten plass på 1800 meters høyde i Nord-Italia.

– Kan du ordlegge hva disse formtegnene er, hva gjør Amundsen?

– Hva skal jeg si? Vi slår oss på kassa og brøler – viser hvem som er sjefen. Alle flirer av det, det er artig. Han har slått seg mye på kassa i det siste.

– Er Amundsen blitt en alfahann?

– Ja, det står alfa i pannen på ham, bare be ham ta av luen etterpå. Han er veldig nedpå og veldig trivelig, men når vi begynner å kødde, er han med på leken, svarer Jenssen.

UT I KVARTEN: Jan Thomas Jenssen ble nummer 23 på sprinten i Toblach. Foto: Terje Pedersen / NTB

Amundsen, som ofte fremstår sindig og har blitt kalt en «gammel sjel i ung kropp» av eks-lagkompis Hans Christer Holund, må le da han får gjenfortalt Jenssens avsløringer.

– Jeg har lært av Jan. Han er en testosteronbombe. Ti dager på rom med ham i Lavazé gikk i hodet på meg, sier Amundsen og fortsetter:

– Da vi møtte de andre gutta her i Toblach, måtte vi egentlig bare skjerpe oss. Vi måtte legge bort den tullete humoren. Vi skjønte det hadde gått for langt.

Han mener selv han kom godt ut av åpningsetappen.

– Jeg har en del tur i dag. Men her kan ting snu dag for dag. Ett av syv renn betyr ikke så mye, sier Amundsen.

– Hvordan er det å ha favorittstempelet?

– Det tenker jeg ikke så mye på. Det er mange som går fort, og det kan snu hver dag.