Nå er hun VM-dronningen.

– Jeg er veldig fornøyd med å vinne i dag igjen. Det var kult å få det til. Jeg tenkte tilbake på VM i 2016 så skjøt jeg fire bom på siste stå, og det hadde jeg ikke lyst til å oppleve igjen. Da har jeg lært noe av det og fått en revansje der, sier Eckhoff til VG.

På siste skyting var hun klar på matten noen små sekunder foran franske Anais Chevalier-Bouchet i det som ble en ren gullduell.

Eckhoff åpnet tidlig, smalt alle fem rett ned og da Chevalier-Bouchet måtte i strafferunden, var det duket for nok et gull til Eckhoff - hennes tredje gull på tre øvelser i VM så langt.

Hun hoppet over målstreken med en stil Kari Traa kunne blitt stolt av og knyttet neven før hun ropte «jaaaa!» inn i kamera.

– Jeg tror man blir tøffere av motgangen, og vokser av problemene man treffer på. Nedturene svir like mye hver gang det går dårlig, så det er det sinnssykt deilig når det går bra, sier Eckhoff.

Tre strake gull i VM-åpningen har ingen skiskytterkvinne klart etter at den blandede stafetten ble innført i 2011. Å forsvare sprintseieren på jaktstart i mesterskapssammenheng er det bare fem kvinner som har klart før henne, ingen siden Marie Dorin Habert i 2015.

Eckhoff startet tolv sekunder foran Chevalier-Bouchet, men bommet én gang på første liggende og mistet ledelsen til sin franske rival i VM-jaktstarten. Ledelsen byttet igjen hender da franskkvinnen bommet og Eckhoff fylte på den andre serien.

Fossum-jenta skjøt i voldsomt tempo på første stående, men bommet hårfint på nest siste skudd og så igjen Chevalier-Bouchet gå ut like foran henne.

30-åringen hadde ingen planer om å la sin franske rival få en billig reise inn til siste skyting og rykket fra på den nest siste runden.

Gullet er også Eckhoffs niende i mesterskapssammenheng.

Marte Olsbu Røiseland gikk også opp i pallkampen med to fulle hus på liggende, men tapte terreng etter én bom på første stående og falt helt ut av pallkampen med to bom på siste skyting.

– Jeg skyter for dårlig på stående og mangler selvtilliten. Jeg må finne tilbake til den og håper å få rette opp dette kjapt, sier VM-dronningen fra fjorårets mesterskap i Anterselva til VG.

Ingrid Landmark Tandrevold imponerte lenge, men to bom på siste skyting ødela en god plassering. Hun endte til slutt på tiendeplass, plassen bak Røiseland.

– I dag var jeg til å kjenne igjen og hadde en helt annen ro enn i det siste. Det var ordentlig moro, sier Tandrevold.

Eckhoff gikk ut først på jaktstarten grunnet den kruttsterke sprintseieren lørdag.