Ulrik Mathisen var tilbake på sin gamle hjemmebane og fikk en hovedrolle da Brann tok ledelsen mot Lillestrøm.

Etter en snau halvtime ble kantspilleren spilt alene med Mads Hedenstad Christiansen. Et dårlig touch gjorde at han ikke fikk avsluttet. Istedenfor kolliderte han med keeperen.

Da pekte dommer Mohammad Usman Aslan på straffemerket. Fra 11-meteren satte Brann-kaptein Sivert Heltne Nilsen inn 1–0.

I pausen var LSKs sisteskanse klar på at det aldri var i nærheten av straffespark.

– Jeg ser Ulrik kommer gjennom, han får en dårlig touch ballen sitter fast i gresset idet jeg setter meg ned. Så hopper han inn i meg. Dette har vi sett gjentatte ganger, han holdt på med dette hele tiden i Lillestrøm og. Det er bare pinlig å se på. Det er noe han ofte gjør, sier Christiansen til TV 2 i pausen.

UENIGE: Mads Hedenstad Christiansen (til venstre) og Ulrik Mathisen var ikke enige om straffesparket. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Mathisen ble stående og høre på hele intervjuet til LSKs sisteskanse.

– Det er ikke noe jeg tar meg nær av, men det var kanskje litt hardt. Det får nå være, hvis han mener jeg er sånn som person og spiller. Jeg bryr meg ikke, sier Mathisen til VG

– Sårer det deg?

– Jeg føler man må ha litt mer respekt. Jeg skjønner at det er adrenalin og en fotballkamp som betyr mye for begge lag. Da er det ikke sånn at han sikkert mener alt han sier.

I pauseintervjuet med TV 2 slo Branns midtbanespiller kraftig tilbake mot sin gamle lagkamerat.

– Det blir tåpelig å argumentere mot den der føler jeg. Det er en dårlig touch av meg, men så sklir han inn i leggen min. Det er usaklig å begynne å kreve at det er dårlig dømt. Det er typisk han å sutre hver gang, kontret Mathisen.

Etter kampen ville ikke Hedenstad Christiansen gå like langt i karakteristikkene av spillestilen til Mathisen.

– Jeg var veldig irritert i pausen, og da kommer alt på en gang. Han gjorde en bra kamp i dag.

– Er han en som faller lett og filmer litt?

– Han gjorde en god kamp i dag. Scoret et mål og skaffet et straffespark, så Brann er heldige som har han, sier sisteskansen.

Men han insisterer på at straffen var feil.

– Jeg synes selvfølgelig den er billig. Han fører ballen fremover, og så får han ballen bak seg. Så sitter jeg allerede nede, men så kaster han seg inn i meg. Jeg føler han oppsøker meg, og ikke motsatt, sier Hedenstad Christiansen til VG.

Mathisen er totalt uenig i den vurderingen.

– Jeg føler jeg blir måkt ned. Jeg har en dårlig touch, men han sklir rett inn i foten min. Jeg føler den straffen er ganske klar.

Hedenstad Christiansen mener også at det er en gjenganger at Aslam ikke går ut til skjermen for å se på egne avgjørelser

– Det har skjedd før med han dommeren (Mohammad Usman Aslam), at han ikke går ut og ser situasjonen på nytt. Jeg synes det er dårlig, sa LSKs keeper til TV 2 i pausen.

Dommer Aslan ville ikke stille til intervju etter kampen.

Rett etter pauseintervjuet viste Mathisen seg frem igjen. Denne gangen var han sist på ballen da han økte ledelsen til 2–0 bare minuttet ut i første omgang.

Etter kampslutt var Mathisen litt ekstra fornøyd med å score på Hedenstad Christiansen:

– Det smaker kanskje litt ekstra godt. Han var litt hard i meldingen i pausen der, men det er gøy at jeg scorer på han i starten av andre omgang, ler Mathisen til TV 2 etter kampslutt.

Med seieren tok Brann viktige poeng i kampen om Europacupspill neste sesong. De er fortsatt med i medaljekampen, tre poeng bak Tromsø på bronseplass.