– Det at jeg ble syk har vist seg å være hell i uhell. Nå skal jeg gå kamp i en enda større arena og det er flere belter på spill, svarer Brækhus på spørsmål fra VG via e-post.

Alt hadde gått etter planen da hun skulle møte Terri Harper i Dublin i mai, men på kampdagen våknet Brækhus og merket at influensaen herjet i kroppen.

VM-kampen måtte avlyses. Litt over fire måneder senere får hun sjansen på nytt.

VISTE MUSKLER: Cecilia Brækhus poserte på vekten i Sheffield. Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters / NTB

I Sheffield Arena lørdag kveld ligger nemlig to VM-belter i super weltervekt i potten. Motstander Harper har med seg WBA-beltet, og i tillegg er det ledige WBO-beltet lagt til.

– Hvilke grep har du gjort for å unngå sykdom denne gangen?

– Jeg har ikke vært ekstrem, men stikkord er ull, vindjakke og boblejakke. Jeg har ikke gjort intervjuer – kun opptredener som må gjøres i dagene før kamp, sier Brækhus.

– Så har jeg «shottet» ingefær hver morgen og droppet håndhilsning, legger hun til.

Store utgifter

Brækhus har tidligere sagt at hun tapte 200.000 kroner på «sykemeldingen» – utgifter som gikk med i oppkjøringsukene sammen med trener Johnathon Banks. Nå har det blitt en ny oppkjøringsrunde.

– Det har vært de samme utgiftene denne gangen, men med «fightpursen» og sponsorhjelp blir ikke dette så brutalt, sier Brækhus uten at hun vil ut med hvor mye hun får betalt.

Fredag veide bokserne inn. Brækhus var perfekt på 69,8 kg, mens Harper er noe lettere med 68,2 kg.

– Beskriv Harper som bokser – og har du studert henne mye, eller kjører du din egen stil uansett?

– Vi har selvfølgelig sett på henne, men jeg konsentrere meg mest om meg selv. Hun er godt trent, rask på bena og liker å jobbe inn og ut. Jeg mener jeg er en bedre bokser, sier Brækhus.

Mulig forsvar i Norge

Det er en drøy uke siden hun fylte 42 år. Brækhus har ikke lagt skjul på at hun er inne i karrierens aller siste fase, men er klar på at hun fortsatt har «flere kamper i seg.»

Brækhus-karrieren: Fakta, bilder og historier fra 16 år i proffsirkuset

Dersom hun slår Harper blir det etter all sannsynlighet et returoppgjør. 1. oktober 2016 fylte Brækhus Oslo Spektrum i det første stevnet på norsk jord siden 1980-tallet på stevnet som ble døpt «The Homecoming».

– Hvis du tar VM-titler igjen – er det mulig å forsvare dem i Norge?

– Det hadde vært en drøm, og det er fullt mulig. Harper samler kanskje 1000 tilskuere på hjemmebane, mens jeg hadde 10.000 i Spektrum.

– Hva er drømmescenarioene dine hvis du ser 12 måneder frem i tid?

– Jeg har aldri sett 12 måneder frem i tid – Carpe Diem, spøker Brækhus.

PS! Stevnet vises direkte på strømmetjenesten DAZN lørdag kveld, og duellen mellom Leight Wood og Josh Warrington er hovedkamp.