• Se Japan Open på Eurosport Norge og Discovery+

Nå møter Giron kanadiske Felix Auger-Aliassime i kvartfinalen i ATP 500-turneringen i Tokyo.

– Det var gøy å slå en topp 10-spiller, sier Giron på Eurosports sending.

Det var tredje gang i karrieren 30-åringen fra California slo en topp 20-spiller.

– Jeg ville ikke la Casper være den som styrte kampen, sier en smilende Giron.

Med capsen bakfrem brøt Giron serven til Ruud tidlig i kampen og ledet kjapt 3–1. Etter 31 minutter var settet i boks for 30-åringen fra USA. Giron fortsatte å slå hardt og nådeløst i 2. sett.

– Nå er det kattens lek med musen utpå her. Ruud henger ikke med på tempoet, sa Eurosport-kommentator Svein-Espen Lindås Olsen.

Giron er ranket som nummer 79 i verden og har aldri vært høyere opp enn 49. plass.

MOTSTANDER: Marcos Giron slo Casper Ruud i 4. runde i Japan Open. Foto: RICHARD A. BROOKS / AFP / NTB

Men i 2. sett hevet Ruud spillet, på stillingen 2–2 brøt han serven til Giron. Ruud rykket videre fra til 4–2 på egen serve. Men Ruud leverte to dobbeltfeil på egen serve og amerikaneren slo tilbake til 4–4.

Trenerpappa Christian Ruud fulgte kampen fra tribunen i den japanske hovedstaden. Etter en time og 20 minutter var kampen over, amerikaneren hadde matchballer på serven til Ruud. Det holdt i massevis.

– Han spilte Casper bakpå, sier Lindås Olsen etter kampen.

Det er bare tre og en halv uke til ATP-finalen i Milano hvor de åtte beste i verden i år får delta. Ruud var i finalen i fjor, der var verdens beste tennisspiller best. Novak Djokovic vant. Nå ser en plass i ATP-finalen stadig vanskeligere ut for Ruud.

Nordmannen er nummer ti så langt i år, Taylor Fritz er nummer ni, mens danske Holger Rune akkurat nå er sistemann inne i ATP-finalen som nummer åtte. Nummer 12 så langt i år, Tommy Paul, kan med god plassering i Japan Open ta igjen Casper Ruud i antall poeng.

Taylor Fritz er eneste blant topp 10 i kampen om de åtte ATP-finalebillettene som er igjen i Japan Open, og fortsatt kjemper om 500 ATP-poeng. Fritz møter Shintaro Mochizuki i kvartfinale.

UTE: Casper Ruud. Foto: ANDRES MARTINEZ CASARES / EPA / NTB

Ruud hadde møtt Giron en gang tidligere. Amerikaneren ble et lett bytte for Ruud i Paris Masters i 2021 da han vant på en time og syv minutter (6–2, 6–1).

Casper Ruud har en turnerings-seier denne sesongen, han slo Miomir Kecmanovic i finalen i Estoril Open ATP 250 i Portugal i april.