Denne artikkelen er basert på en misforstått sitat fra VG fra Sebastian Samuelsson. Svensken siktet til sin trener Johannes Lukas, ikke Johannes Thingnes Bø. Se nederst i saken for fullstendig rettelse.

– Det blir mye champagne og mye annet i kveld. Men det er litt «partydödare» at Johannes drar hjem. Jeg synes det er litt dårlig, faktisk. Vi får se om vi får lurt ham til å bli, sier gullvinneren på VM-avslutningen i fellesstart, Sebastian Samuelsson, til Aftonbladet.

Rennet var det første Thingnes Bø ikke vant etter nyttår, og han står igjen med syv medaljer på syv VM-øvelser – fem av dem gull.

Det blir imidlertid hverken champagne eller «mye annet» på avslutningskvelden, og spurt om festkritikken fra sin overmann, er han ikke i nærheten av å la seg overtale.

– Han kan skylde seg selv, han var en festdemper i dag. Han må forstå at man må si nei takk til den invitasjonen, spøker Thingnes Bø til VG om Sebbes forespørsel, etter VMs siste pressekonferanse for herrenes del.

Stemningen var god mellom de norske og svenske etter den avsluttende VM-øvelsen. I samtlige av de individuelle øvelsene har de to nasjonene tapetsert pallen.

Samuelsson har tatt tre individuelle medaljer i det som er Sveriges beste skiskytter-VM noensinne, og kronet sitt VM med gull.

– Jeg skjønner at han skal feire, han er verdensmester for første gang og har ikke noe verdenscuptrofé å kjempe for. Etter å ha lykkes her, tipper jeg han ikke sier nei takk til en fest. Han får nok en rimelig fin feiring her i dag, gliser Bø på vei ut av pressesenteret i Oberhof.

VG retter: I denne artikkelen misforsto VG et sitat gitt fra svenske Sebastian Samuelsson til svenske Aftonbladet. Svensken uttalte at Johannes var en festbrems, og VG tolket det som et sitat om Johannes Thingnes Bø. Svensken siktet til sin trener Johannes Lukas. Rettelsen ble lagt inn mandag 20. februar 00:03.