– Jeg blir rørt. Landslaget betyr mye for meg. Å lykkes med disse jentene på hjemmebane er drømmen, sierToft til VG med tårer i øyekroken.

Da hun kom i gang med redningene ble Montenegro for små. Kapteinen i buret tente gnisten både i lagvenninnene og publikum. Sandra Toft gjorde den avgjørende redningen ett minutt før slutt. Danskene imponerte ikke stort, men Montenegro ble slått i Herning.

– Det var en merkelig kamp. Veldig mye fysikk og ikke så mye flott håndball. Det var deilig. Det blir en kjempekamp på fredag.

Nå handler alt om Norge for Danmark. Hele håndballnasjonen i sør tørster etter seier.

– Jeg håper det blir en stor kamp med masse fart. Det har vært tett mellom oss de siste kampene. Det håper jeg det blir igjen, med dansk seier, sier Sandra Toft.

RØRT I JUBELEN: Sandra Toft mellom Kristian Jørgensen, Emma Friis og Kathrine Heindahl. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Danmark tok sitt tredje OL-gull i 2004 og har ikke vunnet noe på kvinnesiden etter det. VM-gull har ikke rødhvite tatt på 26 år. Men nå har danskene kommet til fire semifinaler på rad i VM og EM.

– Det er mange følelser. Nervøsitet i starten, så energi, nervøsitet og så kjempelettelse og stolthet da kampen var slutt, sier målvakten med fortid i Larvik.

Ofte har danskene blitt herjet med av Norge. Fjorårets norske EM-tittel var en bitter pille å svelge. Det hjalp ikke at Danmark slo Norge i hovedrunden. Fire dager etter kom tapet i finalen etter at danskene hadde ledet kampen med fem mål.

– Det har vært litt svingende, sier Stine Bredal Oftedal om danskenes VM-innsats. De har vunnet seks kamper, men tapte sjokkerende for Japan. Norge har de siste dagene tapt for Frankrike og vunnet en kaotisk kvartfinale mot Nederland.

– Det ser litt likt ut som oss, mener hun.

Stemningen sto i taket i Boxen. Over 11 000 tilskuere var på plass i den danske håndballdomen midt på Jylland. Men hjemmearrangementet var ikke like patriotisk som i starten av VM. Arrangørlandene Danmark, Sverige og Norge har ifølge dansk TV 2 fått beskjed om å dempe seg av IHF.

For Danmarks del betyr det at arenaspeakeren ikke lenger kan lede an publikums støtte til det danske laget. I åpningskampen skal speakeren indirekte ha oppfordret til buing mot Serbia, som Danmark slo med knapp margin.

Danskene får heller ikke lov til å skru ned lyden helt når nasjonalsangene spilles.

KJØRER VIDERE: Stine Bredal Oftedal og Norge vil parkere den danske drømmen om VM-gull fredag. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Jeg forstår IHFs ståsted. Det er selvfølgelig fin med en kul atmosfære uten at det er ufint. Men kommer det, så kommer det, sier Stine Bredal Oftedal.

Hun hevder ikke å frykte det danske brølet fra tribunen.

– Vi er gode til å gjøre det til en positiv ting, sier hun.

Norge slo Danmark i Boxen for tre år siden. Men EM-semifinalen ble spilt uten tilskuere. Fredagens VM-semifinale blir danskenes største kamp mot Norge på hjemmebane siden 2010. Den gang vant Norge EM-semifinalen med knusende sifre i Herning.

Sverige er også klare for semifinalen. De hadde ingen problemer med slå Tyskland 27–20 i sin kvartfinale tidligere onsdag. Svensk motstander blir Frankrike.

Danmark-Norge spilles kl. 17.30 fredag.