Hjemmesupporterne jublet da Erling Braut Haaland kom inn etter 70 minutter. Det er hans første opptreden siden tapet mot Aston Villa 6. desember, som er 56 dager siden, nordmannens lengste skadeavbrekk i seniorkarrieren. Målmonsteret har trøblet med en stressreaksjon og et brudd i foten.

– Det er veldig viktig at han er tilbake, for han er en utrolig spiller, sier Manchester City-trener Pep Guardiola til Viaplay.

– Det har ikke vært for lett for ham å være ute.

– Vi trenger alle sammen. Jeg er veldig glad for å ha Haaland tilbake. Det samme med John Stones og Kevin De Bruyne. Vi trenger alle, vi er sterkere da, sier City-ankeret Rodri til BBC.

Haaland virket å være litt rusten. For han fikk både seg selv og lagkameratene på benken til å le godt da han prøvde å skyte etter 81 minutter. Det klønete forsøket gikk faktisk bakover i banen – ikke mot mål (!).

Tre minutter senere hadde Haaland en bedre mulighet da han var nær å heade inn et innlegg fra Matheus Nunes.

Det handlet også mye om Julian Alvarez og Kevin De Bruyne i Manchester Citys enkle seier over Burnley:

Julian Alvarez headet inn 1–0 i 16. minutt etter at Matheus Nunes løp seg fri og slo inn i femmeteren.

Bursdagsbarnet, 24 år onsdag, doblet få minutter senere. Kevin De Bruyne slo et lurt frispark, perfekt vektet inn i bakrommet hvor Alvarez avsluttet kontant.

– Han imponerer veldig, sier Pep Guardiola.

– Jeg er så glad på hans vegne. For en måte å feire bursdag på. Alvarez har vært strålende hele sesongen, sier Rodri til BBC.

Det var De Bruynes 104. assist i Premier League, kun Cesc Fàbregas (111) og Ryan Giggs (164) har flere.

BURSDAGSFEST: Julian Alvarez scoret to ganger på seks minutter kvelden han ble 24 år. Foto: PETER POWELL / EPA / NTB
  • Manchester City økte til 3–0 bare 24 sekunder ut i andre omgang. De Bruyne slo en av sine erketypiske pasninger gjennom til Phil Foden på høyrekanten. Engelskmannen ventet og pådro seg noen forsvarere, før han serverte Rodri ved 16-meteren. James Trafford klarte ikke å stoppe det smarte skuddet.

• Ameen Al-Dakhil knotet inn et trøstemål for Burnley på overtid etter forarbeid av tidligere Molde-spiller David Datro Fofana

NORSK DUELL: Kompisene Sander Berge og Erling Braut Haaland etter kampslutt. Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters / NTB

Oscar Bobb kom ikke inn for de regjerende seriemesterne. Sander Berge spilte derimot hele kampen for Burnley som er på vei mot nedrykk. De ligger nest sist med tolv poeng – syv poeng bak Luton på trygg grunn.

– Man lærer litt hver gang. Her får man se lista på den absolutte toppen, sier Berge til Viaplay.

Manchester City er nummer to i Premier League med 46 poeng på 21 kamper. Liverpool leder med 51 poeng på 22 kamper.

Mandag venter Brentford for City. Burnley møter Fulham lørdag.

• Tottenham slo Brentford 3–2 og rykket opp til fjerdeplass.