Fredrik Aursnes fikk rødt kort da Benfica røk 1-2 for hovedstadsrival Sporting Lisboa i en uhyre viktig kamp i portugisisk fotball sent lørdag kveld.

Kun ett poeng skilte de to topplagene i den portugisiske serien foran det meget viktige derbyet i Lisboa. Med tapet har Sporting nå fire poengs luke på toppen av tabellen og har i tillegg en kamp til gode.

Dermed er gullmulighetene til Aursnes og Benfica kraftig redusert.

Den norske profilen ble brukt som venstreback i storkampen som altså ikke endte bra for verken Aursnes eller laget hans. På overtid satte 28-åringen inn en tøff takling mot en Sporting-spiller, hvilket resulterte i hans andre gule kort for kvelden.

Aursnes gjorde ingen forsøk på å protestere mot avgjørelsen, men ruslet resolutt av banen og inn i garderoben. Da var det spilt åtte minutter av tilleggstiden.

Linket til Liverpool

Sju minutter tidligere hadde avgjørelsen i oppgjøret falt da Sportings Geny Catamo scoret sitt andre mål for kvelden. Kantspilleren fra Mosambik traff godt da han sørget for tre uhyre viktige poeng.

Catamo ga Sporting en drømmestart da han sendte hjemmelaget i ledelsen før ett minutt var spilt. Danske Alexander Bah utliknet så for Benfica rett før pause. Den målgivende pasningen sto argentinske Angel di Maria for.

Tidligere Rosenborg-spiller Casper Tengstedt fikk sjansen fra start i Benficas angrep, men tegnet seg ikke på scoringslista i storkampen.

For Sporting-trener Ruben Amorim var lørdagens seier en solid triumf. portugiseren nyter suksess og er av flere linket til den snart ledige jobben som manager i Premier League-klubben Liverpool.

Landslags-nei

Før lørdagens kamp fikk Amorim spørsmål om han blir å finne i Lisboa også neste sesong. Det kunne han ikke garantere, lød svaret.

I forbindelse med sitt seneste landslagsuttak informerte landslagssjef Ståle Solbakken om at Fredrik Aursnes har takket nei til videre spille for Norge. Det kom som en stor overraskelse på de fleste.

Aursnes begrunnet det blant annet med at han ønsker «mer tid og frihet til å prioritere andre ting».

Siste innlegg

Har du tips, spørsmål eller bilder? Vi vil gjerne høre fra deg!

Send inn
Martin Brøste

Debuterte på landslaget

DEBUT: Daniel Bayam Sylte (draktnummer 3) fra Molde spilte sine første kamper for det norske G15-landslaget. Foto: Knut Hov Malkenes / NFF

Den siste uka har det norske G15-landslaget i fotball spilt sine første landskamper i turneringen Delle Nazioni Tournament i Østerrike.

MFK-spiller Daniel Bayam Sylte var tatt ut i troppen og spilte tre av fire kamper for Norge.

Det norske laget åpnet med å spille 2-2 mot Wales, der Sylte spilte hele kampen. Han var ikke på banen i 1-2-tapet mot Østerrike, men spilte nok en gang samtlige minutter da Norge slo De forente arabiske emirater 2-1.

Den siste kampen i turneringen mot Romania ble spilt onsdag. Sylte spilte hele kampen for Norge.

NTB

Aalesunds keepertrener slutter på dagen: – Timingen kunne sikkert vært bedre

Aalesunds keepertrener Frank Mathiesen slutter på dagen. Foto: Ole Martin Wold / NTB Foto: Foto: Ole Martin Wold / NTB

Keepertrener i Aalesund, Frank Mathiesen, har sagt opp jobben sin etter 34 år i 1. divisjonsklubben.

Det skriver Aalesund i en pressemelding og opplyser at Mathiesen går over til Sunnmøre Fotballkrets for å bli spillerutvikler.

– Timingen kunne sikkert vært bedre, men det var nå denne jobben dukket opp. Så slik ble det. Klubben sliter litt akkurat nå, men jeg er 100 prosent sikker på at AaFK kommer tilbake på toppnivå. AaFK er og forblir min klubb selv om arbeidsplassen blir et annet sted, sier Mathiesen.

Det stormer rundt 1. divisjonsklubben om dagen etter at de kun står med fire poeng etter fem serierunder. Det har ført til at de ligger nest nederst på tabellen.

TV 2 har den siste tiden meldt om misnøye i spillergruppen og avslørte tirsdag morgen at det hadde vært et oppvaskmøte mellom spillerne og trener Christian Johnsen.

– Spillergruppen har hatt et møte selv, de har sett på seg selv og hva de kan gjøre bedre. Det var et veldig bra initiativ. Så har spillerne, trenerne og sportssjefen i fellesskap hatt en prat i garderoben om hva vi forventer av hverandre. Og om veien videre, sa treneren til TV 2.

Senere tirsdag kveld skal de også holdes et styremøte i klubben, men styreleder Gunnar Haagensen har langt på vei fredet treneren, ifølge kanalen.

Frank Mathiesen har en lang fartstid i Aalesund. Den tidligere keeperen spilte for klubben mellom 1988 og 1991, før han returnerte i 1995 og representerte tangotrøyene til han la opp i 2003. Siden den tid har vært en del av trenerteamet.

Til topps i internasjonalt stevne

GODE RESULTATER: Jan Gerard Pordes (f.v.), Mikhail Filatov, William Monsen og Daria Pidvalniuk fra Molde Atletklubb. Foto: Molde Atletklubb

Fire brytere fra Molde Atletklubb deltok i ungdomsstevnet Soft Touch Open i Göteborg sist helg. Totalt var det nærmere 600 utøvere fra 100 skandinaviske klubber som var med.

Jan Gerard Pordes fra Molde AK tok gull i klasse 15-17 år (80 kg), mens Daria Pidvalniuk tok sølv i klasse 15-17 år (53 kg).

William Monsen tok bronse i klasse 10-11 år (43 kg). I klasse 12-14 år (34 kg) ble det sjuendeplass for Mikhail Filatov.

Aleksandrs Visnakovs var Moldes trener under stevnet.

Scoret seiersmålet like før slutt

MATCHVINNER: Magnus Tomren Solheim (t.h.) scoret seiersmålet for Molde 2. Fredrik Aleksander Nyheim spilte også hele kampen for MFK. Foto: Rbnett

Molde 2 - Hødd 2 2-1

Mandagens 3. divisjonskamp på Aker stadion mellom rekruttlagene til Molde og Hødd var i ferd med å ende uavgjort, da det sto 1-1 på måltavla tre minutter før slutt.

Magnus Fjørtoft Løvik hadde sendt hjemmelaget i ledelsen, mens Åsmund Dimmen Roppen utliknet ti minutter ut i andre omgang.

Men i det 87. spilleminutt scoret Molde-kaptein Magnus Tomren Solheim seiersmålet som sikret vertene tre poeng.

Molde 2 klatret dermed opp på sjetteplass på tabellen, med seks poeng etter fire kamper. Træff topper avdelinga med ti poeng.

Sikret seier og 25.000 kroner

GULL: Mathias Danielsen Otting (t.v.) gikk til topps, mens Madelen Thorsrudhagen Danielsen (t.h.) ble nummer fem. Foto: Privat

Helga 19.-21. april var Molde Bowlingklubb representert med fire spillere i Hønefoss Open: Viktor B. Mortensen, Madelen Thorsrudhagen Danielsen og brødrene Christian Danielsen og Mathias Danielsen Otting.

Det var fem spillere som kom til finalen, der Mathias Danielsen Otting gikk til topps. Det ga ham også 25.000 kroner i premiepenger. Madelen Thorsrudhagen Danielsen endte på femteplass. Begge skal representere Norge i bowling-VM i Sør-Korea i juli.

Isak Thorsrudhagen Danielsen vant for øvrig en ungdomsturnering i Orkanger samme helg.

Her deler han ut penger til lokal klubb

BANENS BESTE: Tobias Svendsen. Foto: Skjermdump TV 2

Moldenseren Tobias Svendsen viste seg fram da Odd spilte uavgjort hjemme mot Viking i en høydramatisk kamp.

Svendsen scoret de to første målene for Odd. Etter kampen ble han kåret til banens beste spiller av TV 2. Dermed kunne han dele ut en sjekk på 10.000 kroner fra Norsk Tipping til en valgfri breddeklubb.

– Det er faktisk klubben jeg startet i. Det var ikke Molde, men det var Sportsklubben Træff. Så jeg gir den dit, om det er mulig, sa Svendsen til TV 2 med sjekken i hånda.

Kampen endte 3-3 etter at begge lag hadde scoret hvert sitt mål i elleville overtidsminutter.

Målfest for Træff!

MÅL: Træff-spillerne jubler for ett av Martin Tornes Kjørsviks tre mål. Foto: Martin Brøste

Træff - Fu/Vo 6-0

Det ble en solid hjemmeseier da Træff tok imot Funnesund/Vormsund i søndagens 3. divisjonskamp på Reknesbanen. Martin Tornes Kjørsvik ble kampens store spiller med tre scoringer og en målgivende pasning.

Det var fræningen som sendte Træff i ledelsen ti minutter før pause. I andre omgang kollapset gjestene. Målene rant etter hvert inn. I tillegg til Tornes Kjørsviks hat trick, scoret Johan Pasit Skorge, Sivert Røberg og Kristian Selmer ett mål hver.

Træff topper tabellen med ti poeng på de fire første kampene. Neste kamp er borte mot Hødd 2 kommende søndag.

NTB

Grøvdal tolv sekunder unna OL-kravet i gateløp

Karoline Bjerkeli Grøvdal i aksjon i VM i Ungarn i fjor. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Foto: Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Karoline Bjerkeli Grøvdal løp 10 kilometer gateløp på tiden 30.52 i et stevne i Tyskland lørdag. Det holdt ikke til å sikre OL-plass, skriver NRK.

Kravet for å kvalifisere seg direkte til sommerlekene i Paris er 30.40, ifølge kanalen. Dermed var Grøvdal tolv sekunder bak kravet i tyske Herzogenaurach.

Hun har selv den norske rekorden på distansen med 30.32. Den satte hun på Hytteplanmila i Hole i 2020.

Kenyanske Agnes Jebet Ngetich vant lørdagens løp på 30.03, som er bare to sekunder tregere enn verdensrekorden på 10 kilometer gateløp.

Trond Hustad

Nå starter årets turnering

Torvikbukt Idrettslag arrangerer turnering i Diskgolf søndag. Dette er den første av fem konkurranser i årets «Nordmørstour».

Seinere blir det turneringer i Kristiansund (1. juni), Øvre Surnadal (3. august), Skåla (1. september) og Surnadal (12. oktober).

- Diskgolf er en sport med stadig økende aktivitet i hele landet, og i regionen vår bygges det nå stadig flere nye baner. Vi skal innom Skåla for første gang, og NM i år er lagt til Øverås på Vestnes i september, skriver Torgeir Halle i Torvikbukt idrettslag i en pressemelding.

Deltakerne må være med i tre av fem turneringer for å være med i kampen om sammenlagtseieren. Turneringa, som sponses av Sparebanken Møre, er en såkalt PDGA-sanksjonert C-tier.

Søndagens turnering har base ved Gjemneshallen og banen går over 18 hull i store deler av Torvikbukt - rundt barneskolen, Gjemneshallen, Øra Stadion og Nordvestlandet Folkehøgskole. Det er 90 påmeldte spillere og flere på venteliste.

Diskgolf, eller frisbeegolf, er en individuell øvelse innen frisbeesporten. Målet er å treffe en kurv eller et avtalt mål med færrest mulige kast. Det offisielle internasjonale navnet på sporten er Disc Golf. I Norge blir den kalt for både Frisbeegolf, Disc golf og Diskgolf. Diskgolf benytter mange av de samme reglene og uttrykkene som vanlig golf. Diskgolf kan i prinsippet spilles over alt, med trær og søppelkasser som mål, men nyere baner har metallkurver med kjetting som mål.

Kilde: Wikipedia

NTB

Full cuprunde 1. mai – dette er kamptidspunktene

Kamptidspunktene for 3. runde i cupen er klare. Her er Union Carl Berners supportere avbildet under kampen mot Vålerenga i første runde av cupen. Foto: Foto: Heiko Junge / NTB

Fredag formiddag ble det klart at alle kampene i 3. runde i NM i fotball for menn blir spilt på 1. mai.

– NFF har i dialog med NRK og TV 2 berammet kampene i 3. runde. I en krevende periode der kampene kommer tett, har vi søkt å beramme kampene på tidspunkter som gjør at reisebelastningen blir minst mulig for klubbene. Det at kampene spilles på 1. mai gjør dette noe enklere, sier leder av NFFs konkurranseavdeling, Nils Fisketjønn.

De 16 oppgjørene har blitt fordelt på fire kamptidspunkter: 14.30, 16.00, 18.00 og 19.00.

Avspark klokken 14.30:

Bodø/Glimt – Lillestrøm, Levanger – Brann, Ranheim – Raufoss, Sogndal – KFUM Oslo, Egersund – HamKam, Eidsvold Turn – Åsane, Kjelsås – Lysekloster, Fredrikstad – Rosenborg.

Avspark klokken 16.00:

Tromsdalen – Viking, Hødd – Molde, Sandnes Ulf – Odd, Arendal – Bryne, Strømsgodset – Kristiansund, Vålerenga – Tromsø (vises på NRK).

Avspark klokken 18.00:

Råde – Sarpsborg 08 (vises på TV 2).

Avspark klokken 19.00:

Alta – Stabæk.

Det har vært flere cupbomber allerede i årets turnering. I 1. runde røk eliteserielagene Haugesund og Sandefjord ut for henholdsvis Torvastad og Fløy. Resten av eliteserielagene berget seg videre fra 2. runde.

Molde er regjerende norgesmestere etter at de slo Bodø/Glimt 1-0 i fjorårets finale. Årets utgave avgjøres 7. desember på Ullevaal stadion.

NTB

KBKs Max Williamsen ute resten av sesongen

Max Williamsen ble båret av banen med kneskade i cupkampen mot Træff. Foto: Kjell Langmyren

Et avrevet korsbånd i venstre kne gjør at sesongen er over for Kristiansunds Max Williamsen.

Etter 15 minutter i onsdagens cupkamp på Reknesbanen, gikk KBKs høyreback i bakken etter en duell med en Træff-spiller, skriver Tidens Krav.

– Det er bare å forberede seg på det verste, sa 20-åringen til da han hinket inn i KBK-bussen for å reise hjem til Kristiansund en liten time etter kampslutt.

Etter MR-undersøkelse torsdag kom bekreftelsen på at 20-åringen ikke kan spille mer fotball denne sesongen.

Molde-jenter tok EM-medaljer

Tina Holten (f.v.), Beret-Olea Vasseng, Solveig Lund Haukebø og David Stige. Foto: PRIVAT

Norge ble kåret til beste nasjon av 31 deltakende land i europamesterskapet for seniorer i taekwondo i polske Lublin sist helg. Utøvere fra Molde Taekwon-Do Klubb utmerket seg og sikret både gull og bronse i mesterskapet.

Senior Solveig Lund Haukebø tok gull i lagmønster, og imponerte ytterligere med en femteplass i individuelt mønster.

Junior Beret-Olea Vasseng gjorde seg bemerket med bronse i både lagmønster og lagspesialteknikk. Hun ble også nummer ni i individuelt mønster og nummer tolv i knusing.

David Stige tok niendeplassen i individuell sparring (81-87 kilo) og ellevteplass i individuell spesialteknikk. Han fikk også fjerdeplass i lagknusing, femteplass i lagsparring og sjetteplass i lagknusing.

Tina Holten, som tidligere representerte Hustadvika Taekwon-Do Klubb, imponerte med gull i lagmønster og sølv i individuelt mønster.

- Dette har vært en helg fylt med fantastiske prestasjoner fra alle våre utøvere. Vi er utrolig stolte av deres innsats og dedikasjon, sier daglig leder John Sverre Vik i Molde Taekwon-Do Klubb i en pressemelding.

Beret-Olea Vasseng og Solveig Lund Haukebø - Medaljerx3 Foto: PRIVAT
NTB

Grøvdal satser på halvmaraton – løper ikke 10.000 meter i EM

Karoline Bjerkeli Grøvdal vil trolig ikke løpe 10.000 meter under EM, men i stedet satse på halvmaraton. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Foto: Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Karoline Bjerkeli Grøvdal vil ikke løpe 10.000 meter under EM i Roma. Hun vil i stedet satse på 5000 og halvmaraton i mesterskapet, melder NRK.

I stedet for EM og 10.000 meter som hun ennå heller ikke har klart kravet planlegger hun å løpe 5000-meteren fredag 7. juni og halvmaraton 9. juni – hun regnes som en sterk medaljekandidat på begge distansene.

– Det kan være en morsom kombo det, sier Grøvdal, som presiserer at hun vil ta en endelig avgjørelse etter det første løpet.

Hun vant nylig New York halvmaraton på tiden 1.09.09.

Vant finalen på hjemmebane

Molde/Træff vant J16-klassen i Rosecup. Foto: PRIVAT

Samarbeidslaget Molde/Træff vant J16-finalen i Rosecup i helga.

Laget gikk ubeseiret gjennom gruppespillet før de slo Melhus i kvartfinalen og Sverresborg i semifinalen. I finalen søndag ble det 16-12-seier mot Byåsen.

Målsettinga kommende sesong er kvalifisering til både Regionserien og Landsserien (Bringserien).

Bak fra venstre på bildet: Frøya Holsen Nakken, Caroline Gjerde, Roseline Oluwashegun, Vilde Ellingseter, Amalie Hofset Eidem, Emma Hol Sundfør, Yazmin Ceesay, Annie Inamahoro Sakubu.

Foran fra venstre: Marie Viken Tangen, Kristin Nordstrand Jacobsen, Pela Younes, Sara Sæther, Oda Vaagen Oterhals og Hannah Bjørbekk.

Du kan lese mer om årets Rosecup her.

Katharina Hovde

Tapte bare én kamp – og hadde turneringens beste midtspiller

Øverst fra venstre: Juli Jacobsen Bolsø, Othelie Bachmann, Guro Ervik Jenset, Frida Kyllo, Kaja Orvik Sæterhaug og Camilla Løkhaug. Nederst fra venstre: Maria Heiseldal, Anna Torske, Linnea Jünge, Ylva Bjørseth og Sara Hustad Kristiansen. Foto: Privat

Rival J17 tok femteplass i årets volleyball-NM i Haugesund forrige helg.

De vant kamper mot en rekke store lag som Stavanger, Randaberg og Sortland, og tapte kun én kamp i hele mesterskapet – i kvartfinalen mot finalevinner IL Strand-Ulv.

På årets allstar-lag ble Rivals Guro Ervik Jenset kåret til turneringens beste midtspiller. Klubben er veldig stolt av henne, skriver de i ei pressemelding.

Der skryter de også av trener Gabrielle Jünge.

Rivals Guro Ervik Jensert ble kåret til turneringens beste midtspiller. Foto: Privat

Scoret i siste minutt – men tapte

Molde 2 tapte borte mot Lokomotiv Oslo i årets tredje serierunde i Norsk Tipping-ligaen.

Hjemmelagets Vemund Wøien satte ballen i mål etter bare fire minutter. Det sto 1-0 til pause, og få minutter inn i andre omgang satte Mathias Espeland Trondal Lokomotiv Oslos andre mål.

Moldes Christian Andre Sunde ga bortelaget håp med scoring i det 90. minutt, men kampen endte 2-1.

Dermed står MFKs andrelag med tre poeng etter tre kamper. Neste mandag venter Hødd 2 på hjemmebane.

Førsteplass i norgescup

Mali Sofie Wikeland (f.v.), Lina Frivold Jenset, Eina Buset Bredeli, Rikke Bergum Hilma Malo Ødegård, Guro Bratteberg Flemsæterhaug, Solveig Mørkeseth Eriksen og Julia Myrvang. Foto: MOLDE TURN

Molde Turnforening Turnkvinner deltok i helga på andre runde i norgescupen i Tromsø.

Foreningen hevdet seg godt og ble premiert med førsteplass blant 27 lag i lagkonkurransen og flere gode plasseringer individuelt.

Klasse 1: Andreplass til Guro Bratteberg Flemsæterhaug. Sjuendeplass til Rikke Bergum. Her var det 96 deltakere.

Klasse 2: Fjerdeplass til Mali Sofie Wikeland. Åttendeplass til Lina Frisvold Jenset. Tiendeplass til Eina Buset Bredeli.

Ny leder i idrettskretsen

Berit Kalgraff. Foto: ERIK BIRKELAND

Kåre Sæter gir seg som styreleder i Møre og Romsdal idrettskrets. Det ble klart etter kretstingen som ble arrangert i helgen, skriver Sunnmørsposten. Sæter har hatt rollen de siste seks årene. Han ble også tildelt hedersprisen for lang og tro tjeneste.

Berit Kalgraff fra Molde Fotballklubb ble valgt til ny styreleder. Hun har blant annet sittet i klubbens styre i flere perioder.

Charles Tøsse, Rita Dyrseth, Tomas Do Prado Coelho, Frode Elias Synnes, Bjørn Ivar Rødal, Elisabeth Sylte, Joakim Bolli og Marit Hjellmo er også med i det nye kretsstyret..

Uavgjort for Træff

Træff lå under, men sikret ett poeng i søndagens hjemmekamp.

Træff – Lørenskog 1-1

Gjestene tok ledelsen allerede etter tre minutter. Træff slo tilbake minuttet etter pause da Markus Lewis vakkert lobbet inn utligninga. Flere mål ble det ikke på Reknesbanen.

Træff ligger på tredjeplass med sju poeng etter tre serierunder. Det samme har Lørenskog. Skjetten topper tabellen i 3. divisjon avdeling 5 med ni poeng.

Onsdag kommer Kristiansund til Reknesbanen for å spille 2. runde i NM. Neste seriekamp spilles hjemme mot Funnefoss/Vormsund søndag 28. april.

Træffs lag mot Lørenskog: Sivert Viken Beinset - Sindre Heggstad, Nikolai Viken Tornes, Iver Flønes, Vegard Valgermo Forren, Jørgen Bøe, Dino Okanovic, Johan Pasit Skorge, Markus Hammerbekk Lewis, Henrik Bøe, Martin Tornes Kjørsvik.

Innbyttere: Magnus Morsund Thorvik, Eirik Roen Hermansen, Sivert Røberg, Daniel Watt Gravdehaug, Joakim Sæther Kirkeland, Tim Pabillaran Haugen.

Stygg skade da MFK mistet seieren

MFK kvinner spilte uavgjort i serieåpninga i Trondheim. Dagens dårligste nyhet var en alvorlig skade på en av lagets nye profiler.

Rosenborg 2 – Molde 2-2

Det endte med poengdeling i MFKs første seriekamp i 2. divisjon avdeling 3. Hjemmelaget tok ledelsen etter 58 minutter, mens Eivor Ulvund utlignet 66 minutter ut i kampen. Sju minutter seinere scoret Sanna Mahle Moldes andre mål. Men minuttet før full tid laget Molde straffespark og Rosenborg utlignet til 2-2. Det ble også sluttresultatet i Koteng Arena.

Moldes nykommer Mille Aune (21) måtte forlate banen etter 23 minutter med det som tilsynelatende var en alvorlig skade. Den tidligere Brann-spilleren har vært ute med kneskade flere ganger tidligere i karrieren. Det er ikke kjent hvor lenge hun blir borte fra fotballen nå. Aune signerte nylig en toårskontrakt med MFK kvinner.

- For tidlig å si noe enda, men naturligvis synd for Mille, som var godt i gang nå. Vi krysser fingrene. Hun blir med tilbake til Molde på krykker, så tar vi det derfra, sier leder Erlend Holmlund i MFK kvinner.

Moldes første seriekamp på hjemmebane spilles på Aker stadion mot Lillestrøm 2 lørdag 27. april.

Moldes lag mot RBK 2: Klara Thorsrud Sporsem - Vilde Pommeresche Aasprang, Andrine Schøn Outzen, Laura Nielsen-Guldbjerg Pedersen, Mari Hoås, Sanna Andersen Mahle, Helena Nygård, Mille Aune, Eivor Ulvund, Anniken Haagenrud, Mia Settemsdal.

Innbyttere: Ida Gausetvik Elshaug, Marie Rekdal Johannsdottr, Ida Emilie Heggem Warvik, Andrine Olsen Endestad, Emma Sæther, Elin Andrea Flatø Golmen, Frida Stangnes Grønhella.