For femte gang på rad holdt Arsenal nullen på bortebane, og Mikel Artetas menn tok en kruttsterk 3–0-seier mot Brighton.

Det var da også helt nødvendig om Arsenal (71 poeng(31 kamper) skulle holde følge med Liverpool (70 poeng/30 kamper) og Manchester City (70 poeng/31 kamper) i kampen om mesterskapet.

Søndag skal Liverpool til Old Trafford og spille mot United.

– For å være ærlig, så pratet vi ikke om Manchester Citys seier på forhånd, sier Kai Havertz til Sky Sports.

– Vi prøvde å fokusere på oss selv - det er viktigere enn å se på de andre kampene.

  • Gabriel Jesus ordnet straffe til Arsenal i kamp med Tariq Lamptey. Bukayo Saka hadde fått klarsignal fra start, gjorde seg klar og gjorde ingen feil fra 11-metersmerket.

Det var Sakas 14. Premier League-mål denne sesongen – og han står i alt med 22 målpoeng. Erling Braut Haaland har 19 ligamål.

  • 2–0 kom da Martin Ødegaard spilte igjennom Jorginho. Han la inn fra dødlinjen, og Kai Havertz satte ballen i mål fra to meters hold.

  • 3–0 kom på en kontring der innbytter Leandro Trossard vippet ballen vakkert over en utrusende Bart Verbrüggen.

Arsenal har nå vunnet ti og spilt én uavgjort i sine siste 11 ligamatcher. Dette er rekord i Arteta-æraen.

Samtidig er de oppe i 75 scorede mål i 2023/2024-sesongen - flest av alle syv kamper fra slutt, om ikke Liverpool skulle bøtte inn mål mot Manchester United søndag. London-laget har 51 plussmål, noe som kan bli en fordel i gullspurten. De har både scoret flest og sluppet inn færrest mål (75–24).

Bukayo Saka og Martin Ødegaard feirer mål, mens Kai Havertz er på vei. Foto: Dave Shopland / AP / NTB

– Det er en genuin glede på lagets og medspillernes vegne. Det kjennetegner et miljø der de unner hverandre det beste, sier Pål André Helland i Viaplay-studio.

– Bunnsolid, fastslår hans kollega Sigrid Heien Hansen.

Brighton hadde ikke tapt hjemme i ligaen siden slutten av august 2023 - mot West Ham.

På 2–0 ble det naturlig nok mye Brighton, uten at de klarte å skape så mye bryderi for David Raya i Arsenal-buret. Gjestene hadde full kontroll og økte så til 3–0 på slutten.

– Martin Ødegaard har spilt med lavere risiko i denne kampen for å forsikre seg om at ballen er i laget, sier Viaplay-kommentator Roar Stokke.

Den norske landslagsprofilen nedla en voldsom jobb og gikk foran og viste vei som lagkaptein. Han ble byttet ut i det 89. minutt.

– Holdningen og arbeidsevnen til gutta er fenomenal. Alle gir alt. Det er derfor vi gjør det så bra akkurat nå, sier Kai Havertz til Sky.

– Verdens beste midtstoppere akkurat nå, sier Viaplay-kommentator Lars Tjærnås om Arsenal-karene Gabriel Magalhaes og William Saliba.

PS: Arsenals fem bortekamper uten baklengsmål er deres første siden april 1997 og den første i Premier League siden Manchester City i april 2022. I begge tilfeller stoppet det på fem.