Det var knyttet spenning til hvem i Uno-X som skulle få spurte om seieren på fredagens etappe. Igjen valgte det norske laget å satse på Alexander Kristoff.

Den norske veteranen havnet til slutt på niendeplass da Jasper Philipsen (Alpecin–Deceuninck) tok sin tredje etappeseier i årets Tour de France. Belgieren ble hardt presset av veteranen Mark Cavendish (Astana), men vant til slutt komfortabelt.

Laget Intermarché–Circus–Wanty la inn en protest på Philipsen, men den ble avvist, ifølge Het Laatste Nieuws.

Kristoffs sjanser røk da han ble sperret inne i spurten i Bordeaux.

– Vi får aldri helt fri bane. Får vi det, tror jeg vi kan gjøre det jækla bra, men i dag var det et smalt oppløp. Det var vanskelig å komme frem, sier Kristoff til TV 2.

– Det var et hederlig forsøk. I morgen tror jeg kanskje vi skal prøve å bytte om rollene. Søren (Wærenskjold) eller Rasmus (Tiller), det kan gå for han og. Spare dem litt, så de får en fri rolle i den slake motbakken, sier veteranen videre.

BYTTER ROLLER?: Lørdag blir det trolig Søren Wærenskjold (til høyre) som Uno-X satser på i spurten. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Det så svært lyst ut med rundt tusen meter igjen, men da Kristoff og Wærenskjold satset på den venstre siden av oppløpet, ble de sperret inne.

TV 2 hadde et kamera på da Kristoff og Wærenskjold møttes utenfor Uno-X-bussen. Da var temperaturen høy, der særlig opptrekker Wærenskjold var oppgitt.

– Det er så jævla drittoppløp på den etappen her. Hva f*** er det som skjer? Alltid sånn jævla smal drit, sier Wærenskjold på TV 2.

Sørlendingen kan få sjansen til å spurte på lørdag. Den etappen byr på en mer teknisk og tøffere avslutning enn fredagens.

– Det er gøy, det. Vi får se om det blir for hardt eller ikke. Det er slakt oppover. Har jeg gode bein, passer det meg bra. Jeg får lade opp til det, sier Wærenskjold.

Allerede etter tirsdagens etappe begynte diskusjonene om hvem Uno-X burde satse på som spurter. Da vartet Wærenskjold opp med et strålende opptrekk for Kristoff, men 36-åringen endte likevel «bare» opp på en 7. plass.

– Det er ikke godt nok. Vi sviktet litt på forskjellig plan, som kommunikasjon. De mistet litt hverandre underveis der, sier Kurt-Asle Arvesen til TV 2.

Han er sportsdirektør i Uno-X.

– Det er en litt tøffere avslutning i morgen. Søren har vist god form, så la oss håpe at noen av de raskeste spurterne trøbler i bakken, sier han.

BRUDD: Nans Peters (til venstre), Pierre Latour (til høyre) og Simon Guglielmi (bak) var en del av et tremannsbrudd. Foto: Daniel Cole / AP / NTB

Det ble angrepet tidlig på den syvende etappen, der fire ryttere kom seg i brudd. Blant dem var Uno-X-rytter Jonas Abrahamsen, men nordmannen valgte i likhet med to andre ryttere å slippe seg tilbake til hovedfeltet. Dermed endte Simon Guglielmi (Arkea-Samsic) opp i et solobrudd.

Med cirka 70 kilometer igjen var forspranget til franskmannen nesten spist opp. Da benyttet Pierre Latour (TotalEnergies) og Nans Peters (AG2R-Citroën) muligheten til å stikke fra feltet og danne et tremannsbrudd sammen med Guglielmi. Med under fire kilometer igjen ble bruddet hentet inn.

Uno-X lå fint an da det gjensto rundt tusen meter, men så ble Kristoff sperret inne. Dermed sto det mellom Philipsen og Mark Cavendish, og igjen var det førstnevnte som trakk det lengste strået – akkurat som på den tredje og fjerde etappen.

Lørdagens etappe er den 200,7 kilometer lange strekningen fra Libourne til Limoges. Igjen er det gode sjanser for at det blir massespurt.