Manchester City-manageren sier seg enig med Viaplay-reporter Jan Åge Fjørtoft i at det er en «norsk greie» rundt ham akkurat nå.

– Jeg har sagt til Erling mange ganger at jeg vil bli invitert til Oslo. Jeg har lyst til å dra til Norge. Ikke nå, men til våren eller sommeren, sier Pep Guardiola til Viaplay.

Årsaken til spørsmålet var at 20 år gamle Oscar Bobb ordnet tre poeng på fantastisk vis mot Newcastle lørdag kveld.

På pressekonferansen etter kampen fikk han også spørsmål om det norske stjerneskuddet. En britisk journalist ville vite hvor fornøyd Guardiola er med Bobb, etter å ha mistet Riyad Mahrez og Cole Palmer i fjor sommer.

– Txiki (Begiristain, direktør i Manchester City) sa til meg på slutten av sesongen at han var den soleklart beste spilleren på andrelaget. Så tok jeg ham med til Japan på treningsleir. Han har noe som er veldig viktig, han er en spiller som de andre kan stole på, sier spanjolen og utdyper:

– Når spillerne kan si, «ok, han kan spille med oss», det er den største suksessen. Og det kom umiddelbart med Oscar, sier Pep som mener nordmannen kan spille i mange posisjoner.

Erling Braut Haaland er med andre ord ikke det eneste norske produktet som gir suksess for managerstjernen.

– Jeg er sikker på at Erling vil organisere en tur for meg og familien min, smiler Guardiola.

Før jul møtte han også den norske sjakkstjernen Magnus Carlsen i forbindelse med et reklameoppdrag for Puma.

– Jeg prøvde å spille litt da jeg var liten. Det var faren min som lærte det til meg, men jeg innså at jeg ikke kunne slå Magnus (Carlsen), derfor sluttet jeg, spøkte Guardiola.

– Jeg synes det var kjempespennende. Det var et veldig fint møte som jeg setter stor pris på, sa Magnus Carlsen til TV 2.