24-åringen bommet én gang på andre skyting, men fylte ellers blinkene i Pokljuka. Hun viste også form i sporet og gikk inn til bronsemedalje på normaldistansen. Aldri har hun gjort det bedre på denne øvelsen.

– Nå er jeg bare utrolig glad og litt forbløffet, for jeg har tvilt mye for meg selv, og dette varmer hjertet mitt, sier en rørt Tandrevold til VG.

– Det er helt fantastisk! Jeg har sagt til meg selv at målet er å ta medalje i VM. Jeg må huske på at om jeg klarer det, så er det en utrolig prestasjon. Og nå står jeg her, smiler hun.

Hun har gull på VM-stafetten fra de to siste mesterskapene, og individuell sølvmedalje på sprinten fra fjorårets VM.

Tandrevold fikk hjerteflimmer etter å ha kollapset under et renn i Oberhof i januar. I forkant av VM sjekket hun hjertet igjen, men har prøvd å ha fokus andre steder og trene som normalt inn mot mesterskapet.

– Jeg må passe på å være ekstra glad i dag for å veie opp for alle skuffelsene det har vært, sier Tandrevold.

– Det har vært litt vanskelig, men det var veldig deilig å dra hjem før VM, og innse at personen Ingrid har det veldig bra. Det er bare skiskytteren Ingrid  som ikke har prestert, og se det da, at jeg selv faktisk har hatt det veldig bra, har vært viktig for det mentale før jeg dro hit, forteller bronsevinneren.

Hanna Öberg lå merkverdig langt bak i starten av løpet med svake langrennstider. Men så våknet noe inne i den svenske stjernen. Hun trappet opp tempoet i løypen noe voldsomt og beholdt roen på standplass, med bare én bom totalt.

Öberg ble mester på normaldistansen i Östersund for to år siden, men den ene bommen ble ødeleggende for en reprise fra VM på hjemmebane. Markéta Davidová fra Tsjekkia var nemlig feilfri på standplass, og gikk i mål 27,9 sekunder foran Öberg.

– Jeg er veldig glad for at jeg skjøt fullt. Det er utrolig. Jeg er overrasket fordi jeg ikke er så god til å skyte. Jeg trenger litt tid, for dette har ikke gått opp for meg, smiler gullvinneren i intervju med NRK før hun kastet seg i armene til sin norske trener, Egil Gjelland.

– Corona får være corona, sier den norske treneren før han ga henne en gullklem.

– Jeg er forferdelig glad og stolt over det hun presterer. Hun er blant de raskeste i sporet og skyter 20 treff. Det er en utrolig oppvisning, sier Gjelland til VG.

Med seier på de tre første distansene, har Tiril Eckhoff allerede blitt VMs gulldronning. Tirsdag jaktet hun sin fjerde strake triumf.

Eckhoff fikk fire bom på de tre første skytingene, og dermed ble medaljekampen håpløs for gullgrossisten. Etter løpet gledet hun seg likevel på Tandrevolds vegne.

– Jeg blir veldig glad for Ingrid. Jeg blir veldig glad på hennes vegne, også håper jeg at hun blir like glad. Hun har vært gjennom mye dritt før, sier Eckhoff til VG.

Før rennet ble det diskutert hvem som skulle være Norges fjerde utøver på normaldistansen – Ida Lien eller Karoline Knotten. Førstnevnte har vist fin form under mesterskapet og ble foretrukket. Hun takket for muligheten og leverte et fantastisk renn. Lien skjøt fullt hus på de tre første, men sprakk på siste med to bom.

Marte Olsbu Røiseland startet lovende med to fulle hus, men bommet tre ganger totalt sett på de to siste skytingene. Dermed falt hun langt ned på listene hun også.

– Det var kjedelig å bomme på siste stående igjen. Jeg er i en litt sånn uvant posisjon. Før var liggende et problem, nå har det vært stående, og det bytter litt, og det er kjedelig, sier Olsbu Røiseland til VG.

– Jeg må bare bruke dagene fremover så godt som mulig, og finne gamle Marte tilbake, avslutter hun.

HØYT OPPE: Markéta Davidová blir kastet i luften av støtteapparatet. Til høyre står trener Egil Gjelland. Foto: Darko Bandic/AP