Lillestrøm-TIL 1–2 (0–1)

Et TIL-lag i poengnød møtte Lillestrøm på Åråsen lørdag. En stadion TIL tradisjonelt har slitt med å ta med seg poeng fra. Gutan leverte en bortimot prikkfri førsteomgang på bortebane, og et nykomponert forsvar slapp ikke til noe som helst mot Thomas Lehne Olsen, Gjermund Åsen og resten av LSK.

TIL så tidvis også farlige ut fremover, og skulle ta ledelsen etter en snau halvtime. Runar Espejord gjorde et fantastisk forarbeid, og Niklas Vesterlund satte inn 0–1 fra kort hold. Dansken scoret også mot Brann sist.

Dessverre for TIL måtte Espejord ut allerede ti minutter ut i andre omgang. Det hindret likevel ikke gjestene fra å doble ledelsen etter en times spilt. Eric Kitolano gjorde et aldeles nydelig forarbeid, og August Mikkelsen tok et touch før han avsluttet kontrollert i mål. Like etterpå var Mikkelen nær ved å punktere kampen, men skuddet gikk like utenfor vinkelen.

Lillestrøm fikk en haug med cornere, men skapte knapt en eneste skikkelig målsjanse på hjemmebane før de fikk straffespark ett minutt før slutt. Lehne Olsen reduserte til 1–2, men TIL holdt ut og tok dermed med seg tre velfortjente og svært viktige poeng hjem til Tromsø.

TILs neste kamp er hjemme mot Haugesund kommende helg.

Jacob Karlstrøm 6

Fikk overraskende lite å gjøre. Trygg de få gangene han måtte i aksjon.

Casper Øyvann 7

Fikk en sjelden mulighet fra start, og tok godt vare på den. Tredje sist på 0–1. Ut etter 65.minutter, men kan si seg meget fornøyd med innsatsen i kun sin andre kamp fra start. Tøff i duellene og trygg med ballen i beina.

Christophe Psyche 7

Styrte TIL-forsvaret på en god måte fra sin posisjon i midten. Har en blanding av ro i spillet sitt og duellstyrke som er gull verdt. Viktig på defensiv dødball, og Lehne Olsen fikk heller ikke utfordret Psyche på farten. Lager straffespark på overtid, men alt tyder på at Psyche vil være et fast innslag i TIL-forsvaret ut sesongen.

Jostein Gundersen 7

Tilbake på laget etter karantene. Ofret seg i kjent stil da han stoppet Lehne Olsens frispark, og ble belønnet med neseblod. Fikk seg også en stygg smell på overtid da Helland landet på skrittet til TIL-stopperen. Del av et TIL-forsvar som knapt slapp til målsjanser på nitti minutter på Åråsen. Det er intet mindre enn imponerende.

Niklas Vesterlund 7

Målscoreren fra forrige helg scoret på nytt da han belønnet for et sugende løp inn i boks og satte Espejords innlegg i mål. Løpssterk og bunnsolid defensivt. Begynner virkelig å bli varm i TIL-trøya, og kan vise seg å være en meget smart signering.

Tomas Olai Totland 6

Ikke like synlig offensivt som vi er vant se til å Totland. God kontroll defensivt, og som alltid god med ballen i beina, også i trange og pressede situasjoner.

Ruben Yttergård Jenssen 6

Skled og mistet ballen etter et drøyt kvarter, uten at det straffet seg. Ellers leverte TIL-kapteinen en stødig kamp, og styrte troppene til en knallsterk borteseier.

Sakarias Opsahl 5

Fikk muligheten fra start igjen. Mye involvert, og med unntak av et balltap før pause var unggutten trygg med ballen i beina. Mindre synlig etter pause.

Eric Kitolano 8

Fantastisk forarbeid på 0–2. Meget god da rommene ble større utover andreomgangen, og herjet tidvis med LSK-spillerne.

August Mikkelsen 8

Tilbake i sin vante tierrolle i Ondraseks fravær. Fant ofte plass i mellomrommet. Iskald da han satte inn den uhyre viktige 0–2-scoringen etter en drøy time. Nær ved å blåse ballen vinkelen like etterpå. Eksperimentet med Mikkelsen dypere i banen fungerte bare sånn passelig sist, og dagens kamp beviste nok at TIL trenger stortalentet nærmest mulig mål.

Runar Espejord 7

Viste fram både fart, fysikk og teknikk da han serverte Vesterlund på utsøkt vis på 0–1. Måtte ut allerede ti minutter etter pause. Det vil være ille for både Espejord og TIL med et nytt skadeavbrekk nå når spissen endelig ser ut til å nærme seg toppformen.

Mikael Norø Ingebrigtsen 5

Inn i en litt uvant spissrolle da Espejord måtte gi seg ti minutter ut i andre omgang. Jobbet hardt på topp, og kunne satt inn 0–3 på slutten dersom han hadde fått skutt.

Isak Helstad Amundsen

Inn de siste tjuefem minuttene etter å ha slitt med sykdom tidligere i uka. Solid.