– Det overrasker meg ikke, sier Arsenal-supporter og Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim, til VG.

VG har nettopp vist ham tall fra statistikktjenesten Opta. Tallene viser at ingen spillere i Europas topp fem ligaer har flere nøkkelpasninger fra åpent spill enn Martin Ødegaard.

– Han har et kreativt gen i seg. Han gjør lite feil og er alltid spillbar, fortsetter Fredheim.

Foto: Sofascore.com

På samme tidspunkt forrige sesong hadde Ødegaard flere målpoeng enn i år. Likevel mener Viaplay-ekspert Lars Tjærnås at han har tatt steg denne sesongen.

– Sist sesong satt han en standard for målpoeng som streng tatt er umulig å leve opp til. Han har utviklet spillet sitt aller mest på valg av pasninger, vi ser en dreining der han tar stadig mer risiko i valgene, sier han til VG.

Men det er ikke bare som spiller Ødegaard har imponert ekspertene denne sesongen. Ifølge Fredheim og Tjærnås har drammenseren også tatt steg som kaptein.

– Det er lenge siden vi har hatt en så tydelig kaptein som han er nå. Om vi ser tilbake til de store kapteinene i Arsenal – Tony Adams og Patrick Vieira – det var folk som fremsto som tydelige kapteiner, det synes jeg ikke Arsenal har hatt siden, sier Fredheim.

Noen av kapteinene Arsenal har hatt siden tiden Fredheim nevner er Cesc Fàbregas, Mikal Arteta, Granit Xhaka og Pierre-Emerick Aubameyang.

INVINCIBLES: Vieira var kaptein da Arsenal gikk ubeseiret en hel sesong i 03/04. Foto: JIM WATSON / AFP / NTB

Ødegaard ble utnevnt som kaptein for Arsenal før forrige sesong. Nå legger ekspertene merke til noe spesielt.

– Han blir bare en tydeligere og tydeligere kaptein. Han fremstår i større grad som en leder på banen, sier han.

– Han er blitt en veldig anerkjent leder og kaptein, en supporterne verdsetter, sier Tjærnås.

Foto: Sofascore.com

Fredheim forteller at rollen som kaptein har endret seg siden typer som Roy Keane og Patrick Vieira var kapteiner i Premier League.

Rollen er lengre ikke å rope og ta stor plass, mener han.

– Han er en ekstremt intelligent fotballspiller, sier Fredheim.

Tjærnås mener også at Ødegaard aldri kommer til å bli samme type kaptein som det Vieira var.

– Men Arteta beskrev han kanskje aller best da han sa at han er en som overfører takene hans på takktikktavla ute på gresset, sier han.

Forrige helg vant Arsenal 3–1 mot Liverpool. Etter kampen handlet mye av diskusjonen om feiringen til Ødegaard som tok bilder av klubbens fotograf.

– Bare kom deg ned i tunnelen, sa en kritisk SkySports-ekspert Jamie Carragher etter kampen.

Fredheim mener situasjonen bare viser at båndene med supporterne er tette.

– Kommunikasjonen med fansen er helt nydelig å se. Det Martin gjorde med klubbfotografen var bare morsomt og en god gest, sier Fredheim.

– Du ser ham ofte som en som oppildner og ber om supporternes støtte underveis i kampene. Han virker tryggere og mer utadvendt i rollen på mange måter, sier Tjærnås.

Se fotoseansen til Ødegaard her: