Torsdag kveld kom Greenwood med en felles uttalelse til pressen i kjølvannet av henleggelsen.

– Jeg er lettet over at denne saken nå er over. Jeg vil gjerne få takke min familie, mine nærmeste og alle venner for deres støtte i denne tiden.

– Jeg kommer ikke til å gi noen ytterligere kommentarer rundt dette på nåværende tidspunkt, la han til.

Politiet i Manchester bekreftet tidligere på dagen at etterforskningen av Mason Greenwood har blitt stoppet.

– Med tanke på den betydelige mediedekningen av denne saken, er det bare rettferdig at vi deler nyheten om at den 21 år gamle mannen, som ble arrestert og siktet i forbindelse med en etterforskning åpnet i januar 2022, ikke lenger straffeforfølges for dette, sier Michaela Kerr i Greater Manchester Police.

Politiinspektøren opplyser at de ikke vil kommentere saken ytterligere.

Sendere torsdag kveld kom Manchester United med en uttalelse, der de fortalte at de har notert seg at siktelsene er henlagt.

«Klubben vil nå gjennomføre sin egen prosess før de bestemmer seg for neste steg. Vi kommer ikke med ytterligere kommentarer før denne prosessen er fullført», heter det i uttalelsen.

Greenwood ble første gang arrestert 30. januar i fjor, mistenkt for vold og voldtekt mot en kvinne. Han er også mistenkt for drapstrusler. Etter en periode i varetekt, ble Greenwood løslatt mot kausjon.

Manchester United-spilleren ble suspendert av klubben da det ble kjent at han var under etterforskning av politiet. Utstyrsleverandøren Nike avsluttet samarbeidet med 21-åringen.

En talsperson for de engelske påtalemyndighetene forklarte overfor The Athletic at avgjørelsen om å droppe anklagene er tatt blant annet siden nøkkelvitner har trukket seg.

– I denne saken har en kombinasjon av at nøkkelvitner har trukket seg og at nytt materiale har kommet frem i lyset, gjort at det ikke lenger var et realistisk utfall med en domfellelse. Under disse omstendighetene er det vår plikt å avslutte saken, sier talspersonen.

Greenwood debuterte for storklubben under Ole Gunnar Solskjærs ledelse i mars 2019. Han står bokført med 83 Premier League-kamper og 22 scoringer.

– Han er en av de beste, om ikke den beste, avslutteren jeg har jobbet med og sett, har Solskjær uttalt.

Politisaken ble offentlig kjent i januar 2022. Manchester United-spillerens daværende kjæreste publiserte flere bilder og lydopptak på Instagram. Hun mente de beviste at Greenwood hadde utsatt henne for vold og overgrep. I løpet av få timer spredte innleggene seg over hele verden.

Innleggene ble senere fjernet, men 30. januar banket politiet på døren hjemme hos fotballspilleren og tok ham med til arresten.

Politiet i Manchester hadde sett bildene på sosiale medier, og nå mistenkte de «en person for vold og overfall», skrev de i en uttalelse.

Dag Langerød er ansvarlig redaktør for supporternettstedet United.no. Han er forundret over utviklingen i saken.

– Jeg er veldig overrasket. Dette har stått på i over ett år, så det er nesten litt vanskelig å ta innover seg at dette har skjedd. Jeg sitter igjen med ekstremt mange spørsmål. Jeg lurer på hva dette betyr, sier Langerød til VG.

– Hva gjør United? Hva betyr dette for Mason Greenwood som fotballspiller? Han er jo fortsatt en del av klubben. Han har fremdeles kontrakt med klubben. Så det blir veldig spennende å se hva som skjer fremover. Jeg tror det blir vanskelig å se forbi de lydklippene som ble delt om Greenwood i sosiale medier. Det virket veldig grovt. Så man kan liksom ikke bare glemme det heller, og den bagasjen vil han alltid ha med seg, mener Langerød.