Etter 17 minutters spill ble Glimt-spiller Nino Zugelj spilt alene gjennom med Molde-målmann Jakob Karlstrøm, som forlot 16-meteren. Like utenfor feltet spratt ballen via kneet og opp i armen til Karlstrøm da Glimt-angriperen forsøkte å lobbe i mål.

– Jeg synes det er knallhardt med rødt kort, kommenterte TV 2s Morten Langli da Karlstrøm tok den lange veien inn i spillertunnelen.

Ifølge Molde-trener Erling Moes tolkning av regelverket skal ikke hands straffes dersom ballen går via en annen kroppsdel og i armen.

– Jeg har vel sagt det et par ganger nå. Jeg er drittlei av å diskutere dommeravgjørelser. Vi har møter med dem i forkant av sesongen. Vi blir forklart hvordan de ser på det i vanskelige situasjoner - spesielt med hands. Nå har de på en merkelig måte endret på regelverket, sier Moe til VG.

– Jeg har vært positiv til VAR, men jeg håpet virkelig at vi kunne se en positiv innvirkning. Ut ifra reglementet er det ikke hands når den går via en annen kroppsdel og i hånda. Sånn er det, fortsetter han.

– Er du mer skeptisk til VAR i Eliteserien enn tidligere?

– Jeg begynner å få betenkeligheter. Det er altfor mye at vi diskuterer dommere selv med VAR, og vi gjør det i mye større grad enn tidligere. Vi har enkeltindivider i denne ligaen som hadde fortjent mer oppmerksomhet enn dommerne. Akkurat nå er det de som er rockestjernene, svarer Molde-treneren.

Du kan se situasjonen hvor Karlstrøm blir utvist øverst i saken.

KRITISK: Erling Moe sier han «begynner å få betenkeligheter» mot VAR etter nok en kamp med en omdiskutert dommeravgjørelse. Foto: Trond R. Teigen / NTB

Hoveddommer Kristoffer Hagenes forklarer avgjørelsen overfor VG. Han hevder Erling Moe har misforstått, og forklarer at unntaket - når ballen går i armen via en annen kroppsdel - hovedsakelig går ut på når en forsvarsspiller klarerer.

– Det står i regelverket på fotball.no at dersom ballen treffer egen kroppsdel og går ut i arm, så skal det ikke være hands. Det handler mer om når en forsvarsspiller klarerer ut eller header i sin egen arm. I mitt hode handler dette om en misforståelse. Her hopper keeperen ut og gjør seg større, og for oss er dette «clear and obvious», sier Hagenes til VG.

Dommeren forteller at han også har vært i kontakt med Molde-treneren etter kampslutt.

– Jeg har hatt en samtale med Erling og forklart hvordan det er. Samtidig har jeg fått innspill om at det som står på nettsiden kanskje må klargjøres mer med tanke på det med at når en forsvarsspiller klarerer ut, så er det den linjen om at det ikke er hands når den går via egen fot og i arm.

NY VAR-AVGJØRELSE: Hoveddommer Kristoffer Hagenes måtte få hjelp av VAR-teamet i toppkampen mellom Bodø/Glimt og Molde. Foto: Trond R. Teigen / NTB

Et Molde redusert til ti mann og med ny keeper i Oliver Petersen, hadde likevel en råsterk 2–0-ledelse til pause – takket være Ola Brynhildsen.

Først satte han en fin avslutning på et lekkert innlegg fra Kristian Eriksen, deretter ble han sendt i bakrom og spurtet fra Brede Moe.

Alene med keeper var han iskald og fikset sin syvende scoring på de fem siste eliteseriekampene. Glimt-trener Kjetil Knutsen kunne knapt tro det:

– Når vi spiller mot 11 mot 10, og de legger seg sånn, har vi en tydelig plan på hvordan vi skal gjøre det. Når vi klarer å bli fraløpt to ganger, og den første scoringen – jeg klarer ikke å tro på det når jeg ser det om igjen. Den andre scoringen er ikke stort bedre. Vi skaper et utgangspunkt som er helt uforståelig er mulig, vurderer Knutsen overfor VG etterpå.

OLALA! Kristian Eriksen gir en klapp på ryggen til tomålsscorer Ola Brynhildsen. Foto: Trond R. Teigen / NTB

I 2. omgang jaget og stanget Bodø/Glimt lenge. Ballinnehavet forteller det meste om kampbildet:

De gule hadde ballen i 79 prosent av spillet. Det er det høyeste i en eliteseriekamp siden Stabæk mot Sogndal i 2017 (80–20).

Oliver Petersen stoppet imidlertid Moumbagna med tre strålende redninger på Glimt-spissens forsøk, og også en heading fra Zugelj ble parert av Moldes keeperinnbytter.

Til slutt fikk Faris Pemi Moubagna redusert på en heading. Deretter dukket kaptein og innbytter Ulrik Saltnes opp på overtid for andre gang på en uke. Mot Tromsø i cupen satte han seiersmålet, mot Glimt søndag sikret han 2–2.

– Det blir ikke den samme euforien som sist. Fint å få litt uttelling, jeg tror det var viktig for moralen vår, sier Saltnes til VG.