Det så ut til å bli en festkveld for et stappfullt Jordal. Med ti minutter igjen ledet hjemmelaget og var på vei til sluttspillfinale.

Stavanger Oilers er dog ikke hvem som helst. Tristan Langan og Anthony Salinitri hadde på fem minutter snudd kampen. Festen var spolert!

– Det rakner litt. De får en del enkle mål. Det er surt. Vi hadde håpet å ta den finalebilletten i dag, men vi får ta den i DNB på fredag i stedet, sier VIF-spiller Thomas Olsen til VG.

– Det er steinkult. Vi gledet oss til kampen og muligheten som lå her. Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi gjennomfører kampen, sier Oilers-trener Anders Gjøse til TV 2.

Det betyr at det står 3–3 i kamper og at semifinalen må avgjøres i Stavanger på fredag.

– Det er smått utrolig hva som plukkes frem når de trenger det som mest. En rå opphenting, skrek kommentator Espen Ween til TV 2s seere.

Stavanger Oilers avgjorde fem minutter før slutt. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

TV 2s hockeyekspert Jan André Aasland var en av over 5000 inne i Jordal som hadde latt seg imponere. Kanadieren hadde scoret to for hjemmelaget og satt tonen for det som så ut til å bli en svært så trivelig kveld for hjemmefansen.

– Det ser ut som han kan gå på vannet! Alex Dostie har spilt en kjempeperiode, sa Aasland etter første periode.

Vålerenga ledet også inn til den andre, selv om Dan Kissel hadde vært fremme og utlignet. Men Thomas Olsens scoring gjorde at Vålerenga var i førersetet.

Thomas Olsens scoring i andre periode satte fyr på Jordal. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Det hjalp så lite. Hvem som skal møte Storhamar i sluttspillfinale avgjøres fredag.