For da Juanma Lillo, spanjolen og City-assistenten møtte til pressekonferanse to dager før ligakampen mot Sheffield United, fikk han stort sett spørsmål om Guardiola.

Blant annet om City-manageren skal se kampen på TV, ha en åpen linje til ham på kampdagen og foreslå taktikk og bytter.

– Selvsagt, sier Lillo foran pressen.

Så han kommer til å være manager gjennom deg, fikk Lillo spørsmål om.

– Pep er alltid der, sier han og smiler.

Det var tidligere denne uken av Manchester City informerte om at Guardiola måtte gjennom en hasteoperasjon i ryggen.

Den ble gjennomført i Barcelona og det er der han skal rehabilitere de neste ukene. Guardiola er forventet å være tilbake i manesjen til etter landslagspausen i midten av september.

For Citys del er ikke situasjonen helt ny. Siden 2016 har Guardiola mistet to kamper som trener, den ene gangen i 2022 fordi han var coronasmittet, den andre fordi han var utestengt.

LEDER CITY-STJERNENE: Juanma Lillo, her under en treningsøkt med Manchester City tilbake i 2020. Foto: Nick Potts / Pa Photos / NTB

Den nye vikartreneren snakker ikke flytende engelsk og besvarte fredag alle spørsmål på spansk.

Mannen med det midlertidige operative ansvaret for City-stjernene svarte imidlertid «nei» på spørsmål om Guardiola kom til å lede garderobepraten før kampen søndag fra videolink.

– Pep foretrekker at det skjer ansikt til ansikt. At jeg tar meg av det. Men det jeg sier er hans verk. Han vil ikke ha noen videokonferanse. Det vil han ikke. Men han er «til stede», beskjeden fra ham blir formidlet videre, sier Lillo, som forteller at de har kontinuerlig kontakt både gjennom tekstmeldinger og videosamtaler.

Han la imidlertid til:

– Det viktigste er helsen hans. Men det hindrer ham ikke fra å være den han er. Han har fullt fokus på laget, sier vikartreneren, som også kunne avsløre at Guardiola satt og studerte Sheffield United mens han selv holdt pressekonferanse.

Lillo fikk for øvrig spørsmål om Citys ferske ny-signering. Tidligere denne uken ble den belgiske kantspilleren Jérémy Doku (21) klar for klubben. Ifølge BBC kommer han fra franske Rennes for nærmere 800 millioner kroner.

NY SPILLER: Jérémy Doku, her i aksjon for Belgia under en kvalifiseringskamp i juni i år. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB

Citys vikartrener er klar på at når de kjøper en ny spiller er ikke det for å forandre litt på laget, men sørge for en stor forbedring.

– Men akkurat nå handler det om å ikke legge for mye ansvar på ham, sier Lillo, som senere sa dette:

– Ideen er å hente spillere som forbedrer laget. Og han kommer til å gjøre oss bedre. Laget er allerede på et bra nivå, men du ser han har helt spesielle kvaliteter.

Vil du lese mer om engelsk fotball? I VGs store magasin «Våre beste menn» kan du lese historien til alle de 77 nordmennene som har spilt fotball på toppnivå i England. Magasinet er på 124 sider, og kan bestilles i vår nettbutikk (fri frakt!)