Syv minutter ut i andre omgang skjedde det som skulle bli det store samtaleemnet etter TIL sitt hjemmetap for Lillestrøm. Jacob Karlstrøm hadde ballen i beina, relativt upresset, og skulle spille ballen ut til venstre.

TIL-keeperen traff i stedet forfjamset TIL-kaptein Ruben Yttergård Jenssen, ballen datt ned i beina til tidligere TIL-spiss Thomas Lehne Olsen, som kunne sette inn det som viste seg å bli matchvinnerscoringen for LSK.

Tar på seg skylda

– Det er min feil på andremålet. Jeg skal bare spille ballen ut, så jeg føler vi er litt uheldige der, sier TIL-keeperen, som normalt har nettopp ferdighetene med beina som en av sine store styrker.

TIL ønsker å spille seg ut bakfra og bruker Karlstrøm aktivt i den fasen av spillet. 24-åringen mener søndagens episode derfor er noe som kan skje.

– Ja, sånt kan skje. Nå handler det bare om å legge det bak seg og tenke ny match på torsdag, sier Karlstrøm.

TIL-trener Gaute Helstrup opplevde scoringen slik:

– Du får høre mer med Jacob, men jeg tror han treffer skeivt på ballen og at ikke er noe i veien med valget. I dag spiller vi egentlig mindre av presset enn det vi kan gjøre og slår mye langt bakfra. Men at vi kan bomme på ei pasning og teknisk utførelse kan selvfølgelig skje, sier TIL-treneren, som fikk se tidligere TIL-spiss Thomas Lehne Olsen senke gamleklubben med to scoringer.

– Mye å takke TIL for

Hedmarkingen scoret også da Lillestrøm slo TIL på Alfheim i 2018. Han trivdes også som TIL-spiller mot Lillestrøm, og hadde tre scoringer mot Kanarifuglene i rødt og hvitt.

– Disse oppgjørene har jeg begynt å like, både Tromsø mot Lillestrøm og omvendt. Jeg vet ikke hva det er med den kampen her, men jeg trives i hvert fall godt i den, sier Lehne Olsen, som forteller at laget hans på forhånd var oppmerksom på at TIL spiller med risiko i det oppbyggende spillet.

– TIL er modige når de prøve å spille seg ut bakfra, og vi visste vi kunne skape noen hvis vi var flinke i presset. Så får vi en gratismulighet når Jacob skyter ballen i beina på Ruben, vi vinner den og så må han rygge mot eget mål. Det ser kanskje enkelt ut å score derfra, men den skal settes, sier Lehne Olsen med et smil.

Spissen, som fyller 30 om ei drøy uke, koste seg med å være tilbake på Alfheim og skryter av klubben han forlot i 2018.

– Alltid hyggelig å komme tilbake. Det var jo her jeg fikk muligheten og «startet» karrieren i Eliteserien. Så jeg har mye å takke TIL for i karrieren, avslutter dagens LSK-helt.