TUIL-Kongsvinger 1–2 (1–1)

Et TUIL-lag med tre strake seire tok imot den gamle storheten Kongsvinger på TUIL Arena lørdag ettermidag. Dalingan fikk en tung start på oppgjøret da Mahmoud Sami Laham satt inn 1–0 til KIL fra kort hold allerede etter drøye fire minutter. TUIL virket litt rystet etter det tidlige baklengsmålet, men kom gradvis mer med i kampen og fikk sin utligning etter fjorten minutter. Sigurd Grønli slo en corner perfekt på hodet til Tobias Vibe og 1–1 var et faktum. TUIL fortsatte å være det beste laget etter utligningen og skulle få enda mer oppmuntring ni minutter før pause. Harald Holter dyttet Vegard Lysvoll i bakken uten at ballen var i nærheten, og fikk direkte rødt kort. Martin Albertsen var nær ved å sende TUIL i ledelsen like før pause, men det stod 1–1 til pause.

Med en mann mer på banen hadde TUIL mye ball etter pause, men slet med å skape målsjanser mot gjestene fra de dype skoger. Med sytten minutter igjen var det laget med ti mann som skulle ta ledelsen. Innbytter Henrik Johnsgård serverte en pasning rett i beina til Adam Guven, som sikkert satt inn 1–2 alene med keeper og kunne juble foran en håndfull KIL-supportere på tribunen. TUIL skapte lite eller ingenting i den andre omgangen, før Andreas Løvland traff stanga med et frispark på overtid. Kongsvinger befestet dermed posisjonen på toppen av tabellen, mens TUIL blir liggende midt på tabellen.

TUILs neste kamp er borte mot Bærum kommende onsdag.

Theodor Nilsen 5

Sjanseløs på scoringene. God redning i det 79.minutt, etter selv å ha rotet det til i feltet.

Martin Albertsen 5

Tapte duellen da Laham satt inn 0–1. Ellers var Albertsen god før pause. Samspillet med Grønli og Sandbukt fungerte tidvis godt. Nær scoring med et skudd like utenfor. Gult kort etter å ha vært for sent i en duell med keeper. En del svake innlegg fra god posisjon.

Isak Vådebu 5

Fikk seg en skikkelig utfordring mot Adam Guven, som har scoret mye på både nest øverste og øverste nivå. Klarte seg godt defensivt og vridde også spillet fint ved et par anledninger med presise langpasninger. En glipp etter pause endte opp med å gi KIL frispark i meget farlig posisjon, emn opptrer med stadig større autoritet i TUIL-forsvaret.

Tobias Vibe 6

TUIL-kapteinen headet kontant inn 1–1, hans andre scoring for sesongen. Stort sett alltid riktig plassert når Kongsvinger forsøkte seg med stikkere inn bak TUIL-forsvaret. Flyttet opp på topp mot slutten og skaffet et par frispark.

Håvard Lysvoll 5

En kamp på det jevne av Lysvoll. Samarbeidet med Pedersen satt ikke helt. God kontroll defensivt. Byttet ut tjue minutter ut i andre omgang.

Lars Henrik Andreassen 5

Ikke så veldig synlig før pause, mer markant etter hvilen.Som alltid lav feilprosent i det han foretar seg. Pådro seg et par frispark i farlig posisjon.

Adrian Sandbukt 5

Startet med et par balltap, men tidvis meget god resten av førsteomgangen. Ville hele tiden ha ballen, et tegn på en spiller med selvtillit. Mindre synlig etter pause, og ble byttet ut i det 65.minutt.

Anders Karlsen 6

Tilbake i startoppstillingen etter å ha startet på benken sist. God, og bidro til at TUIL vant kampen om midtbanen. Nær scoring eller assist da han banket ballen hardt inn foran mål litt ut i andre omgang. Flere ballerobringer og stor aksjonsradius.

Sigurd Grønli 5

Perfekt corner på hodet til Vibe ga 1–1. Morsom spiller å se på, som da han kjørte to tunneler på rappen etter en halvtime. Pådro seg et gult kort i frustrasjon, og traff muren da han fikk sjasen på et frispark i god posisjon like før slutt.

Adrian Pedersen 4

Pedersen har hatt en god start på sesongen, men hadde ikke noen stor førsteomgang Ingenting å si på innsatsen, men kom ikke til noen skikkelige målsjanser og var tidvis litt slurvete med ballen. Bedre etter pause. Revet ned på vei gjennom etter en snu time, uten at dommeren blåste. Byttet ut med tretten minutter igjen.

Vegard Lysvoll 5

Nær ved å lobbe keeper fra 35 meter like etter utligningen. Satte standarden på TUIL når det gjaldt aggresivitet, og ble dyttet i bakken av Holter, som ble sendt i dusjen. Kom aldri til noen skikkelige målsjanser for et TUIL-lag som skapte skuffende lite med tanke på at de spilte 11 mot 10 i over en omgang.

Andreas Løvland

Inn for Sandbukt i det 65.minutt. Fikk muligheten på frispark med det siste sparket på ballen, men traff stolpen!

Henrik Johnsgård

Inn for Lysvoll med tjuefem minutter igjen. Serverte ballen til Guven på 1–2, og sover neppe helt godt i natt etter den pasningen.

Sverre Skoglund

Inn for å jakte scoring de siste tretten minuttene.

Sigve Dalsbø Lohne

Inn i det 78.minutt.

Steffen Skogvang Pedersen

Inn de siste minuttene. Sesongdebut for Skogvang Pedersen, som har slitt med skade.