For Loyd Erling Silseth har bordtennis alltid vært viktig. Ni år gammel var Erling da han for første gang fikk øynene opp for idretten. I dag, snart femti år seinere, er bordtennis for fortsatt viktig for 57-åringen fra Eide.

I fjor ble han hedret for innsatsen med kulturpris fra Eide kommune. I tillegg har Silseth av Eide IL blitt tildelt æresmedlemskap i klubben. Sammen med Trygve Eide står kulturprisvinneren på som trenere for klubbens cirka 15 bordtennisspillere.

Fikk kulturprisen

I helga ble det gjennomført turnering i Eidehallen med 42 deltakere fra sju klubber fra Trøndelag og Møre og Romsdal. Man må helt tilbake til slutten av åttitallet sist det var bordtennisturnering på Eide. Silseth var med både som deltaker og arrangør.

– Det er første gang på aldri så lenge at det er turnering her på Eide. Det var før Eidehallen sin tid. Den gang var det på barne- og ungdomsskolen det foregikk, sier han.

Sjøl om Loyd Erling Silseth helt siden fødselen har vært bevegelshemmet som følge av en defekt fot, har ikke det hindret han fra å drive med bordtennis

– To ganger i uka er 16-17 spillere samlet på våre faste treninger. Jeg tror vi kan få fram spillere som kan hevde seg i framtiden. Slik det ligger an nå så er Styrk Eide et ungt talent som gjør det bra, sier bordtennisentusiasten.

Satser på sporten

Sjøl om 14 år gamle Styrk Eide bare har spilt bordtennis i et drøyt år, presterer han meget godt. Det var bordtennisbord i kantina på skolen som gjorde at han fattet interesse for sporten.

– Jeg merket raskt at dette var artig og noe for meg. Vi fikk bordtennisbord hjemme og jeg begynte å trene med klubben. Jeg trener stort sett hver dag. Det blir mye egentrening i tillegg til de faste treningene tirsdag og torsdag i Eidehallen. Jeg ønsker å utvikle meg og bli god i sporten. Det å gi seg er uaktuelt. Bordtennis er sporten for meg, sier åttendeklassingen som ble nummer to i 15-årsklassen på lørdag.

Seniorklassen ble vunnet av Petter Fleischer. Spilleren fra Molde som representerer Trondheim bordtennisklubb slo Zsolt Berecki 3-0 i finalen. Andreas Sporsheim og Kristoffersen Fossheim havnet på delt tredjeplass etter å ha tapt sine semifinaler mot de to finalistene.

Bordtenninsgruppa til Eide IL består av 16-17 spillere. Lørdag møttes Styrk Eide (14) og Nils Benny Røvik (13) til kamp i Eidehallen. Foto: Hugo Tingvoll
Styrk Eide er en av de mest ivrige spillerne, og satser på mye egentrening i tillegg til de faste klubbtreningene. Foto: Hugo Tingvoll