Brann Stadion: Det 17 år gamle Brann-talentet Isak Tomar Hjorteseth skal gjennom en operasjon etter å ha skadet seg på A-lagstrening denne uken.

– Fryktelig kjedelig, sier Brann-trener Kåre Ingebrigtsen.

Det dreier seg om et brudd i fotbladet, nær lilletåen.

– Jeg er veldig lei meg og tenker på hvordan jeg skal trene meg opp igjen, sier Hjorteseth.

I en pause i skoledagen på Fyllingsdalen videregående, forteller han om hvordan et tråkk i kunstgresset på Brann-trening ble helt feil for kroppen og endte med brudd.

– Det kjedelige var at jeg følte jeg hadde kommet inn i det i Brann nå. Det var veldig uflaks, sier Hjorteseth.

Senere i uken skal han på operasjonsbordet. Talentet er storfornøyd med oppfølgingen fra Brann og vil raskest mulig tilbake på banen.

Sammen med jevngamle Niklas Jensen Wassberg har Hjorteseth trent fast med Brann i vinter, etter overgangen fra FK Fyllingsdalen.

Hjorteseth og Niklas Jensen Wassberg har begge spilt seg inn på A-lagets treningsgruppe i vinter. Foto: Silje Katrine Robinson

– I en god periode

Duoen har imponert såpass at den opprinnelige planen om å låne dem tilbake til 3.-divisjonsklubben i Dalen kan bli skrotet. Trener Ingebrigtsen sier tanken hans nå er at de to skal bli i Brann i år, spesielt med tanke på at oppstart av 3. divisjon er i det blå.

Men nå er Hjorteseth uansett ute en stund.

– Isak var i en god periode og hadde virkelig kommet i gang. Men skader er en del av fotballen og vi vet at han blir bra igjen, sier Ingebrigtsen.

Skaden oppsto uten at noen var nær Hjorteseth på trening.

– Han var egentlig gjennom den verste perioden med trening, så det er surt for ham og synd for oss, sier Ingebrigtsen, som er opptatt av at skaden ikke behøver å være langvarig.

– Det får gro, så starter vi på igjen, sier treneren.

Fyllingsdalen-trener Roy Wassberg har fulgt de fleste av Branns treninger den siste tiden, og stemmer i det Ingebrigtsen sier.

– Det var synd at dette skjedde nå som Isak var i bra slag, sier Wassberg.

Mistet flere måneder

Samtidig presiserer han at timingen kunne ha vært verre, siden det uansett ikke spilles kamper.

– Dette klarer han å riste av seg, sier Wassberg.

Hjorteseth, som fylte 17 tidligere i mars, har fersk erfaring med å være skadet.

– I fjor sommer hadde Isak strukket et leddbånd. Da gikk det tre måneder før han kunne trene skikkelig igjen, forteller Wassberg.

Nå starter arbeidet med å gjøre dette skadeoppholdet kortest mulig.

  • Hør Ballspark-podkasten med Erik Huseklepp: