Det skriver Manchester Evening News.

Dokumentaren kommer til å omhandle hans 25 år lange managerkarriere.

I januar avslørte han noen detaljer om dokumentaren, som han signerte en avtale om før han ble manager for Roma i mai 2021.

– Når dokumentaren kommer ut kommer alle til å si at jeg er en fullstendig i idiot. Da Portugal kontaktet meg så fortalte jeg umiddelbart presidenten om det. Da Saudi-Arabia kontaktet meg så fortalte jeg presidenten om det, uttalte Mourinho den gang.

Nå skriver altså Manchester Evening News at dokumentaren kommer til å gi et innblikk i tiden han hadde i Manchester United.

Mourinho ble ansatt som United-manager i mai 2016 etter at Sir Alex Ferguson overraskende hadde oversett ham som sin etterfølger i 2013. Portugiseren ledet United til ligacup- og europaligatriumf i sin første sesong, noe som sikret klubbens vei tilbake til Champions League.

Deretter endte de på 2. plass og nådde FA-cupfinalen i 2017/2018-sesongen, før Glazer-familien beryktet ikke klarte å støtte Mourinho i et anspent sommervindu. Manglende rekruttering av en topp midtstopper fikk store konsekvenser, og Mourinho ble sparket i desember 2018 da United lå på sjetteplass, 11 poeng bak fjerdeplassen.

Mourinho forblir den mest suksessrike United-manageren i tiden etter Ferguson. David Moyes og Ole Gunnar Solskjær hadde tittelløse perioder, Louis van Gaal vant FA-cupen og Erik ten Hag ledet United til ligacuptriumf i fjor.

Denne artikkelen er laget ved hjelp av AI-verktøy fra Anthropic, og kvalitetssikret av VGs journalister.