Rosenborgs rekke på fire ligaseire på rad ble ikke forlenget. HamKam viste seg som det klart beste laget på et fullsatt Briskeby.

– Vi spiller en svak fotballkamp i dag, det er juniorlag mot seniorlag. En veldig fortjent seier, sier RBK-trener Svein Maalen til TV 2.

– Det er de kveldene her vi spiller fotball for, sier HamKam-spiller Vegard Kongsro.

Rosenborg startet kampen svakt og det var hjemmelaget som skapte sjanser. Og etter et knapt kvarter fikk de avkastning.

Kongsros avslutning gikk via Ulrik Yttergård Jenssen og i mål bak en utspilt Sander Tangvik, som fikk tillit på bekostning av André Hansen i buret.

Like før pause doblet Kristian Onsrud ledelsen til hjemmelaget med et flott skudd ned i hjørnet fra 14 meter.

– Vi skal komme sterkere tilbake og smadre dem i andre omgang, sa Yttergård Jenssen.

REKKER TUNGE: Kristian Onsrud sørget for at HamKam vant 2–0. Foto: Geir Olsen / NTB

Midtstopperen holdt langt ifra ord. Rosenborg var fullstendig tannløse også i andre omgang. Ti minutter før fulltid headet Kongsro inn hjemmelagets tredje på corner.

HamKam klatret med det opp til 11. plass på tabellen. Det er nå seks poeng ned til Vålerenga på nedrykkskvalik, men de har spilt en mer kamp enn Oslo-laget. Rosenborg ligger på 9. plass med 25 poeng. Kun tre poeng skiller HamKam og Rosenborg.

OVERLEGNE: HamKam-spillerne kunne feire klubbens tredje scoring mot Rosenborg. Foto: Geir Olsen / NTB