Sist gang var det det store idolet Rafael Nadal som ikke bare ble ett, men flere nummer for stor i French Open i juni.

I natt var det den 19 år gamle spanske «arvingen» til Nadal, Carlos Alcaraz, som ble for sterk i US Open-finalen.

– Hvis du når en Grand Slam-finale så møter du uansett en stor spiller. Jeg trodde mer på det i dag enn da jeg møtte Rafa (Nadal) i Paris. Forhåpentligvis hjelper de erfaringene jeg har hatt. Men jeg håper jeg slipper å møte enda en spanjol i en tredje Grand Slam-finale, sier Ruud, ifølge José Morgado – tenniskommentator i portugisisk TV – på Twitter.

SKUFFET: Casper Ruud, her under pressekonferansen etter nattens US Open-finale i New York, USA. Foto: Pontus Höök / NTB

Nordmannen tilbød en liten analyse av kampen også. Det stod 1-1 etter to sett. Men Alcaraz vant det tredje 6-7 etter tie break - et tie break Ruud rett og slett ikke hang med på.

– Det er trist det ikke gikk veien, men Carlos leverte et nivå opp da han trengte det, spesielt i det tredje settet. Han var for god på de settballene. Vi har sett det tidligere, all ære til ham, sier Ruud – som hadde følgende dom over egen innsats på tampen av det tredje settet:

– Jeg spilte et forferdelig tie break.

Det fjerde settet – som skulle vise seg å avgjøre kampen – viste spanjolen klasse.

– Han servet fantastisk i det fjerde. Jeg hadde ingen sjanse til å bryte ham. Jeg klarte ikke bryte ham tilbake, sier Ruud.

Nordmannen klappet seg også litt på egen skulder under pressekonferansen foran internasjonal presse.

Han var stolt over egen innsats – som han mener trolig var hans beste tennis på hardcourt-underlaget noen gang. Men han brukte også mye tid på å hylle sin overmann.

23-åringen fra Snarøya kalte Alcaraz’ bragder som 19-åring som «utrolig imponerende».

– Det er av og til rart å tenke på hvor ung han er. Han er et av de sjeldne talentene som kommer opp nå og da. Vi får se hvordan karrieren hans utvikler seg, men det ser veldig bra ut.

Ruud, som selv tar steget opp på andreplassen på verdensrankingen etter innsatsen i US Open de siste ukene, kommenterte også at Alcaraz vil ligge på plassen foran ham på rankingen når den offentliggjøres mandag.

– Alcaraz er for meg den beste spilleren i verden for øyeblikket, og han fortjener den posisjonen, mener Ruud.

– Jeg synes jeg fortjener å være nummer to også. Jeg er veldig stolt av det, og på en måte er det en bra ting, fordi da har jeg én plass til å jakte.