• Hamburg European Open vises på Eurosport Norge/discovery+

– Det var en vanskelig kamp. Sebastian er en hard nøtt å knekke og det andre settet var ikke bra. Så jeg er veldig glad for å være videre, sier Ruud i seiersintervjuet etter kamp.

Verdensfirer Ruud var storfavoritt i 16.-delsfinalen - men fikk det tøffere enn forventet mot nummer 64 i verden, Sebastian Baez.

For etter en 6–3 i første sett slet Snarøya-gutten langt mer i det andre settet. Baez utnyttet en rekke feil fra Norges tennis-stjerne og tok settet med 6–1.

– Det er få som varierer i en og samme match på nivå som Ruud. Dette andre settet her har vært en skygge av hva vi fikk i åpningssettet fra Casper, var dommen fra Eurosport-kommentator Sverre Krogh Sundbø på tampen av andresettet.

SEIER: Etter en tøff match tok Casper Ruud seg forbi Sebastian Baez. Foto: Marcus Brandt / AP / NTB

I det tredje og avgjørende settet slo Ruud tilbake, og med 6–3 er han klar for åttedelsfinale i Hamburg. Der venter chilenske Cristian Garín.

– Det var en kamp der Ruud leverer variabelt nivå, men går seirende ut av et meget tøft oppgjør mot Baez. Det er en kamp på det jevne, og Casper kjempe seg videre på en tøff dag, oppsummerer Krogh Sundbø

ATP 500-turneringen i Tyskland kommer kun noen dager etter at Ruud finalen i svenske Båstad mot Andrej Rubljov. De to kan møtes i en ny finale i Hamburg.