Det betyr at Arsenal har bare 13 poeng etter 12 kamper - og manager Mikel Arteta sitter trolig løst i manager-stolen. London-klubben ligger på 15. plass i Premier League.

Da Unai Emery fikk sparken og Arteta overtok for temmelig nøyaktig ett år siden, lå Arsenal på 10. plass. Etter at Arteta overtok, har Arsenal 13 seire og 12 tap i ligaen.

– Den utvisning er så unødvendig. Det er egentlig storm i et vannglass. Han skulle ikke ha reagert slik, fastslår tidligere Arsenal-stjerne Alan Smith som ekspert på Sky Sports etter Xhakas utvisning. Han tok kvelertak på Burnleys Ashley Westwood. Etter VAR-vurdering ble det direkte rødt kort.

Arsenal har fått seks røde kort etter at Arteta overtok. Det er dobbelt så mange som noen andre. Alle er direkte røde kort.

– Det er symbolsk at kapteinen Aubameyang, med den største lønnspakken, scorer på selvmål, sier Erik Thorstvedt i TV 2-studio.

Sist Arsenal tapte fire hjemmekamper på rad, var 1959 (en av dem var mot Burnley!). Og sist Arsenal tapte syv av de 12 første kampene, var 1974. 1974 var også året da Burnley sist slo Arsenal i London.

KVELERTAK: Granit Xhaka tok dette grepet på Burnleys Ashley Westwood. Etter at VAR hadde gransket det, var det klart for rødt kort. Foto: Laurence Griffiths / POOL Getty

Arsenal står med bare ti mål til nå. Det er verst siden 1981.

– Vi skapte mye, men fikk et dumt rødt kort. Vi hadde total kontroll og skulle ha avgjort tidlig. Det er uakseptabelt, sier Arteata når han blir bedt om å kommentere Xhakas utvisning.

– Det er ingen unnskyldning. Det ga kampen til motstanderen, sier Arsenal-sjefen i et intervju med Sky Sports.

– Jeg tror Arsenal hadde vunnet om det ikke var for det røde kortet. Jeg tror ikke det er riktig å sparke Arteta, sier Thorstvedt på TV 2-sendingen.

Allerede onsdag skal Arsenal møte Southampton og lørdag er det ny vanskelig kamp mot Everton i Liverpool.

Om Arsenal sliter, er Leicester på hugget. Etter at Tottenham og Liverpool spilte uavgjort mot henholdsvis Crystal Palace og Fulham tidligere på dagen, så benyttet Leicester anledningen til å snike seg helt opp i ryggen på de to lagene i toppen.

Brendan Rodgers lag kjørte over Brighton i 1. omgang. James Maddison scoret to ganger, og Jamie Vardy én. Sistnevnte var også nest sist på begge Maddisons mål.

Det ble ingen flere scoringer i 2. omgang, men Leicester har bare ett poeng opp til de to i toppen, og ett poeng ned til Southampton på fjerdeplass.

Premier League søndag:

Southampton – Sheffield U. 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 Ché Adams (34), 2-0 Stuart Armstrong (62), 3-0 Nathan Redmond (83).

2000 tilskuere.

Sander Berge spilte hele kampen for Sheffield U.

Crystal Palace – Tottenham 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Harry Kane (23), 1-1 Jeff Schlupp (81).

2000 tilskuere.

Fulham – Liverpool 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Bobby Decordova-Reid (25), 1-1 Mohamed Salah (str. 79).

Arsenal – Burnley 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Pierre-Emerick Aubameyang (selvmål 73).

Rødt kort: Granit Xhaka (59), Arsenal.

Leicester – Brighton 3-0 (3-0)

Mål: 1-0 James Maddison (27), 2-0 Jamie Vardy (41), 3-0 Maddison (45).