Med kampens første mål ble han den yngste spilleren gjennom tidene til å nå 15 mål i Champions League. Kylian Mbappé var før kveldens kamp den yngste spilleren som hadde nådd 15 mål, noe han klarte mot nettopp Club Brugge i fjor. Franskmannen var da 20 år, 10 måneder og 2 dager gammel, og måtte se at Braut Haaland forbedret rekorden med et halvt år.

Nordmannen er for øyeblikket 20 år, 4 måneder og 3 dager gammel, og ekstra imponerende er det at han klart det på kun tolv kamper. Tidligere var Roberto Soldado og Ruud van Nistelrooy de som hadde brukt færrest kamper på å nå 15 mål, men de hadde til sammenligning brukt 19 kamper.

– Jeg er bare glad for å kunne spille med ham. Han er en strålende spiller, og jeg er glad for å kunne assistere ham i dag. Han vant «Golden Boy» nylig, og jeg er veldig glad på hans vegne, for han fortjener det. Han jobber hardt hvert eneste minutt på treningsfeltet. Det er fantastisk å spille med ham, sier Jadon Sancho i et intervju vist på Viasat etter kampen.

– Dortmund er ett av de beste lagene i Europa. De har en spiss (Haaland) som kan score i blinde, sier Club Brugges Hans Vanaken etter kampen til Vier, gjengitt av UEFA.

Nordmannen la selv ut et innlegg på Instagram etter kampen, med en ganske så enkel og klar tekst:

– Elsker å spille i Champions League, skriver 20-åringen.

Braut Haaland er også den raskeste til å nå ti mål i Champions League, noe han gjorde på syv kamper - fire kamper raskere enn noen andre.

Det er spesielt mot belgiske lag nordmannen har bøttet inn, med åtte mål på fire kamper (to kamper mot Genk og to mot Club Brugge).

Etter fire kamper i gruppespillet står Braut Haaland med seks mål i Champions League, noe som gjør ham til toppscorer denne sesongen. Nordmannen har scoret imponerende 17 mål på 12 kamper i alle turneringer denne sesongen.

DOBBEL: Erling Braut Haaland scorte to mål mot Club Brugge. Han er nå oppe i 16 mål i Champions League, og snuser dermed på Ole Gunnar Solskjær (19 mål) og John Carew (18 mål) som nordmennene med flest mål i Champions League. Foto: LARS BARON / EPA

– Vi må som et lag være klare for å stoppe ham, ikke bare én spiller. Han er sterk, rask og hans fremste kvalitet er sulten hans etter mål. Jeg husker at han var misfornøyd etter å ha bommet på ett av åtte skudd under oppvarmingen, sa Club Brugge-manager, Philippe Clement, til UEFA før start.

Likevel skulle det ikke gå mer enn 70 sekunder før Braut Haaland kom til kampens første sjanse, men det harde skuddet fra 18 meter gikk like utenfor målet til Simon Mignolet.

Etter 18 minutter fikk nordmannen en ny mulighet, og denne gang gjorde han ingen feil. Alene med Simon Mignolet så han akkurat den nødvendige luken mellom keeperen og det nærmeste hjørnet. Skuddet snek via stangen og i mål, og sendte Dortmund i føringen.

2–0: Jadon Sancho sendte Borussia Dortmund i pause med en tomålsledelse etter en perlescoring. Foto: Martin Meissner / AP

I omgangens siste minutt kom kampens store høydepunkt. På et frispark fra 20 meter sendte Jadon Sancho ballen lekkert over muren og rett i krysset. En drømmescoring fra engelskmannen, som ga hjemmelaget en 2–0-ledelse til pause.

Braut Haaland hadde igjen et par muligheter tidlig i andre omgang, før scoringen kom etter et kvarter av den andre omgangen. Fra offsideposisjon ble han spilt fri av Club Brugges kaptein Ruud Vormer, og da var ikke nordmannen vond å be. Fra fem-seks meter satte han inn sin andre scoring for dagen, via fingertuppene til Mignolet.

Han hadde også muligheter til å få sitt tredje for dagen, men måtte «nøye» seg med to mål da han ble byttet ut etter 82 minutter.

Med kveldens 3–0-seier topper Borussia Dortmund gruppe F, ett poeng foran Lazio og fem poeng foran Club Brugge. Det gjenstår to kamper i gruppespillet.

SPØKTE MED HAALAND: Dortmund-manager Lucien Favre måtte «sjekke» hvor mange mål det ble på Erling Braut Haaland under tirsdagens kamp, etter at Haaland ble «sur» da Favre spurte om nordmannen hadde scoret tre mål da han ble byttet ut etter fire mål mot Hertha Berlin i helgen. Foto: LEON KUEGELER / X03731