– Jeg har klart å være meg selv, være Aron, sier Dønnum til VG – og snakker om et «innholdsrikt» år i den belgiske storklubben Standard Liège.

Han snakker om en berg-og-dal-bane av et utenlandsopphold, med tidvis gode prestasjoner og mye motgang mot slutten av sesongen. Planen er fortsatt retur til Belgia etter låneoppholdet.

– Det har vært vanskelig å være Aron hele tiden. Her i Norge kjenner folk meg, hvis jeg sier noe, vet de mer betydningen bak det. I utlandet er det annerledes, siden vi ikke snakker samme språk, sier Dønnum – og kritiserer også egne engelskferdigheter med glimt i øyet.

– Typete

Den gjennomtatoverte 23-åringen lagde show både på og utenfor banen i sin forrige periode i Vålerenga, men er ikke sikker på at den flamboyante fremtoningen bare har gjort ham tjenester i Liège.

– Jeg er en type som ikke holder tilbake, og det kan virke litt offensivt for andre. Når du er full av tatoveringer, ser du kanskje litt typete ut for andre og det er forståelig, sier Dønnum.

Trener Dag-Eilev Fagermo er overfor VG krystallklar på at 23-åringen fra Eidsvoll har blitt mer moden i løpet av sin periode i Belgia, der de to gjenforente partnerne har hatt jevnlig telefonkontakt.

Men like før den nylig avsluttede landslagspausen, skrev kommentator Kevin Sauvage i den belgiske avisen La Dernière Heure at Dønnum og en annen navngitt spiller viste «hårreisende» og «skammelige» holdninger.

SPESIALSENDING: Se absolutt alt om ditt lag før sesongstarten!

– Forstår ikke

Sauvage begrunner det med oppvarmingen, eller mangelen av sådan, han så Dønnum gjennomføre under kampen mot Kortrijk 20. mars. Dønnum kjente til kritikken da VG bragte det på banen.

– Det er litt som det blir når vi ikke har prestert som vi skal, da ser folk alt som er negativt. Sånne ting kan vi ikke gjøre noe med, innad i klubben må vi forholde oss profesjonelt til sånne ting. At en kommentator mener jeg ikke har varmet opp nok og mener jeg burde tatt høye kneløft mens jeg sto og tøyde ... det kan vi ikke forholde oss til, sier Dønnum.

Han sier denne kritikken er «ingenting» i forhold til det han får i Norge, der det er mer negative enn positive kommentarer – men tror hans glimt i øyet og fleip blir bedre forstått i Norge.

– Meninger fra folk som ikke forstår, det har du alltid. Du kan ikke ta det til deg, sier Dønnum med henvisning til Sauvage.

VG forsøkte å nå Sauvage for en utdypende kommentar onsdag ettermiddag, så langt uten respons.

PS! Fra klokken 14.00 torsdag til eliteseriestart 16.00 lørdag har Discovery og VG en 50 timer lang maratonsending inn mot sesongstart.