– Det er null oppladning med tanke på det å teste ut ting. Det å kjøre ting i høy hastighet og fremprovosere det som er bra og det som du må rette på. Når du får en perfekt uke, slik vi hadde før Spania og Georgia, så føler du deg tryggere når du setter opp laget, sier Ståle Solbakken.

Han holdt sine første pressekonferanse på spillerhotellet i Larnaka, et drøyt kvarter fra der Norge møter Kypros torsdag kveld.

Like etter hadde landslaget sin første trening under oppholdet. Der hadde fire mann blitt meldt klar for trening.

Oscar Bobb, Marcus Holmgren Pedersen, Ola Solbakken og Kristian Thorstvedt var dem som fikk trene under flomlysene på treningsanlegget til den kypriotiske toppklubben Anorthosis Famagusta.

KVARTETT: Bobb, Holmgren Pedersen, Solbakken og Thorstvedt. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Resten måtte hvile, hadde nettopp ankommet Kypros eller var på vei til den solfylte øya.

En liten skuffelse for de lokale ungguttene som trente på banen ved siden av, og øynet et håp om et glimt av de aller største stjernene.

City-kometen Bobb kan være en av dem som blir skadelidende av den korte oppladningen. 20-åringen er inne i sin første landslagstropp etter å ha fått mer og mer tillit på klubblaget.

– Vi har jobbet med en del prinsipper. De skal vi nok klare å prente inn. Vi har ikke sett Oscar i de prinsippene. Setter vi han på banen så skal vi sette han i gode posisjoner, sier Solbakken.

NYKOMMER: Oscar Bobb fikk sin første landslagstrening mandag. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Det er alltid to-tre plasser på laget som er usikre. Noen ganger blir det avgjort på trening, men det får vi ikke tid til nå. Vi har sett alle aksjonene til alle spillerne fra helgen, så vi er godt forberedt sånn sett. Samtidig skulle vi ønske at vi hadde litt mer tid, sier Solbakken.

Tirsdagen går med til restitusjon for de aller fleste. Onsdag blir det rolig taktisk økt dagen før kamp. Allerede før helgen fikk spillerne tilsendt video for å studere foran samlingen.

– Det handler om å hvile, spise og drikke. Så skal vi ha et par-tre gode møter. Så skal vi gå gjennom dette på treningsbanen i lavt tempo, sier landslagssjefen.

I Norges tropp spilte 15 av 26 spillere kamp søndag og får dermed tre dager hvile. For Kypros-troppen gjelder det 14 av 23.

Ståle Solbakken svarer hverken ja eller nei på om han er bekymret over den manglende tiden til oppladning.

– Sånn er det. Det er ikke sånn at Norge er i noen særstilling der. Det må vi bare leve med, sier han.