– Jeg hadde flere minutter i meg. Det var artig å spille, men det er andre som fortjener å spille også. Jeg så det skulle byttes og jeg håpet at det ikke var nummer 17 som skulle ut. Sånn er det, det er null problem, men selvfølgelig hadde jeg lyst til å spille mer.

Ola Solbakken gliser i samtale med VG etter seieren mot Kypros.

Etter en lang sesong kunne landslagsspillerne endelig ta sommerferie, etter å ha avsluttet en tung landslagsvår med en liten opptur.

Ola Solbakken feirer med scoring sammen med Alexander Sørloth. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Roma-spiller Solbakken kunne ta med seg sitt første landslagsmål inn i ferien. Til tross for at han ikke ønsket å bli byttet ut, fikk han noen oppmuntrende ord fra en annen målscorer på vei av banen.

– Hva sa Haaland til deg?

– Han sa at nå er det ferie. Da jeg kom på det, så var det litt godt, smiler trønderen.

– Hvordan blir ferien?

– Hvis været er OK, skal jeg bare være i Trondheim, med tanke på at jeg var fire uker i Mexico før Roma. Det er veldig rolig, det blir å holde seg i gang, møte gamle kompiser og ta det med ro, sier Solbakken.

Erling Braut Haaland virker å være klar for ferie selv, ut fra dette bildet å dømme. Foto: Erling.haaland på Instagram

Landslagsspillerne ser nå fram til noen uker uten fotball. Martin Ødegaard har tidligere uttalt at han skal bruke mye av ferien i Norge.

– Det blir deilig. Jeg skal gjøre alt annet enn å tenke på fotball. Det blir et par, tre uker hvor jeg skal legge beina høyt og slappe av, sier kaptein Martin Ødegaard.

Leo Østigård sier seg enig. Han fikk noen tunge dager etter situasjonen som ga 1–1 mot Skottland.

– Det har ikke vært helt på topp, men det handler om å komme seg over det. Det er selvsagt ikke det letteste i fotball, men det var en fin respons i dag. Det var deilig å avslutte med en seier.

– Det blir godt med ferie. Det har vært en lang sesong, sier Østigård.