Han har undertegnet en treårskontrakt med LSK.

– Jeg kjenner på både stolthet, spenning og glede, og ser fram til å ta fatt på jobben. Jeg liker klubbens identitet og kulturen som er her, sier Georgson til klubbens egen hjemmeside.

Georgson kommer fra stillingen som dødballtrener i Championship-klubben Southampton. Svensken har tidligere hatt samme jobb i Arsenal der han jobbet for Mikel Arteta.

I sommer gjorde Geir Bakke sjokkovergang til Vålerenga, og siden har kanarifuglene vært på jakt etter sin neste hovedtrener.

Til Romerikes Blad hinter sportssjef Simon Mesfin til at Georgson har en VIF-klausul:

– Det kan tenkes at det er en klausul som sier noe om det, ja. Men man kan ikke nekte folk å ta arbeid noe sted. Det hadde trosset arbeidsmiljøloven. Men det kan hende at det er en litt høyere klausul der enn det som er vanlig.

KLAR: Andreas Georgson (i midten) ble presentert av styrelder Morten Kokkim (til venstre) og sportssjef Simon Mesfin (til høyre) Foto: Heiko Junge / NTB

– Jeg har fått jobbet med dyktige og erfarne trenere i store klubber. Det har vært min største læring. Jeg har fått lært av noen av de beste, sier Georgson.

– Vi får en faglig sterk trener og en sulten trener som vil passe fint inn på Åråsen, sier styreleder Morten Kokkim på pressekonferansen.

Han har tidligere vært midlertidig trener, sportssjef og teknisk direktør i Malmö, Sveriges ledende klubb den siste drøye tiårsperioden. Trenervikariatet hans ble avsluttet da Malmö hentet Åge Hareide tilbake på korttidskontrakt ut sesongen i fjor.

Georgson får jobben etter at Eirik Bakke ledet laget siste halvdel av sesongen.