Trent Alexander-Arnold slo frisparket perfekt. Jakub Kiwior gikk opp for å heade unna, nådde ikke opp og stusset ballen i eget mål.

– Det er stort! Vi manglet mange spillere i dag, men vi gravde dypt. Vi endret på litt ting i pausen og kom ut og spilte fotball, og skapte sjanser, sier Trent Alexander-Arnold ifølge BBC.

– Det er tungt, men jeg likte måten vi startet kampen på i dag. Igjen så mangler det litt på å få ballen i mål. Vi må bli skarpere foran mål, sier Martin Ødegaard til Viaplay.

Så var det avgjort. Luis Diaz banket inn 2–0 på overtid, og fjernet all tvil. Liverpool tok seg videre, til tross for at Arsenal var nok det beste laget spillemessig.

Se målene øverst i saken.

– Si hva du vil om sjansene som Arsenal bommet på. Liverpool har holdt stand, og det er dét gode lag gjør, skriver Alan Shearer i BBCs liveoppdatering.

– Liverpool gir fullstendig katta i hvordan denne seieren kommer. De tar seg videre og slår ut en antatt tittelutfordrer, sier Pål André Helland i Viaplay-studio.

Liverpool virket tannløse, og bortsett fra Trent Alexander-Arnolds tverrliggerskudd hadde de lite å komme med i den første omgangen. De manglet også Mohamed Salah, Wataru Endo og en syk Virgil van Dijk.

Arsenal var hakket skarpere. Martin Ødegaard traff også tverrligger, men savnet en skikkelig giftig spiss – noe en tidligere målscorer påpekte i sosiale medier:

Arsenal fortsatte kjøret i andre omgang. Martin Ødegaard var toneangivende, blant annet da han spilte frem Kai Havertz på en smart frisparkvariant som endte i en stor sjanse.

Liverpool må de neste ukene klare seg uten Mohamed Salah, som skal spille Afrikamesterskapet med Egypt. Derfor var det noe symptomatisk at Salah scoret og hadde målgivende mot Tanzania i treningskamp, samtidig som lagkameratene i Liverpool slet med å skape noe.

Ikke før Diaz, med kvarteret igjen, kom seg løs. Gikk på tvers i feltet, løsnet skudd og tvang frem en kjemperedning av Aaron Ramsdale. Diogo Jota traff tverrligger på den påfølgende corneren.

Så løsnet det for Liverpool. De to scoringene sender Liverpool videre, mens Martin Ødegaard og Arsenal er ferdig i FA Cupen for denne sesongen.