Det er årets første poengtap på hjemmebane for Aston Villa. Villa hadde 15 strake seire på eget gress før Sheffield United, bunnlaget før denne runden, ødela den rekken.

– Vi er selvfølgelig litt skuffet over at vi ikke gikk til topps på tabellen, men vi må sette det i perspektiv. Vi har hatt en superb rekke hjemme, og dette måtte ta en slutt en gang, sier Aston Villa-kaptein John McGinn, ifølge BBC.

Cameron Archer kom fra nettopp Aston Villa sist sommer. Så var det han som skulle score i det 87. minutt da han satte inn Gustavo Hamers pasning og gjorde 1–0 for Sheffield United.

ANNULERINGEN: Her blir Sheffield United-keeperen dratt i armen. Dommeren velger derfor å annullere Aston Villas scoring like etterpå. Foto: Nick Potts / Pa Photos / NTB

Aston Villa-sjef Unai Emery trodde en halvtime tidligere at de hadde tatt ledelsen. Leon Bailey hadde ballen i nettet etter en times spill, men etter VAR-vurdering bestemte dommer Anthony Taylor seg for at målet skulle annulleres fordi Sheffield United-keeper Wes Foderingham ble holdt igjen av en Aston Villa-spiller.

– Du ser at det er frispark, men det er litt tøft mot Aston Villa ettersom Sheffield United har mer enn nok tid til å klarere, sier Liverpool-legenden Jamie Carragher på Sky Sports.

Manager Unai Emery var rasende på sidelinjen.

– Det var ikke en korrekt avgjørelse, men jeg aksepterer alltid VAR, sier Emery til Sky Sports.

– Scoringen kom etter en ny situasjon. Vi vant tilbake ballen og scoret. Det var ingen grunn til å se på det.

– Jeg var sikker på at den ville bli annullert . Jeg kjente armen hans dro meg ned, sier målmann Foderingham til Sky Sports.

Aston Villa-spillerne ville ha straffespark da George Baldock klarerte med nød og neppe. Traff ballen armen hans eller skulderen? VAR og dommeren falt ned på at den ikke traff armen.

Også i 1. omgang var det to mulige straffespark til Aston Villa. Den ene gangen ble Ollie Watkins dratt i trøya inne i feltet, den andre en mulig hands.

Med 1–1 må Aston Villa-supporterne vente med å oppleve klubben på 1. plass på Premier League-tabellen. De som er under 25 år har aldri opplevd Birmingham-klubben på toppen. Villa er fire mål dårligere enn Arsenal – på samme poengsum.

– En frustrerende aften for Villa, fastslår Andreas Toft som Viaplay-kommentator.

Sheffield United hadde sjanser også før målet. Selv om klubben ligger i nedrykksstriden på Premier League-tabellen, viste de kvalitet. De byttet seg sterkere og sjokkerte Aston Villa på slutten. Burnley faller ned til sisteplass. I julen tar Sheffield United imot Luton til en nøkkelkamp.

Dommeren la til ni minutter, og etter 97 minutter fikk Aston Villa endelig en fortjent scoring.